Lely

Lely -logo

Lely

Als internationaal familiebedrijf in de agrisector zijn we dagelijks bezig het leven van veehouders aangenamer te maken met innovatieve oplossingen en gerichte services. Daartoe bieden we oplossingen voor nagenoeg alle werkzaamheden in de koeienstal: van melken tot reinigen. En advies voor het slim inrichten van het melkveebedrijf met gebruik van managementsystemen. Hierbij worden we geleid en geïnspireerd door onze visie en de wensen en keuzes van onze klanten.

Dit doen we al sinds 1948: het jaar waarin de broers Cornelis en Arij van der Lely de markt op gingen met de harkkeerder: één van onze eerste vindingen die de traditionele manier van werken op de boerderij doorbraken. Er volgden nog veel meer innovaties met steeds maar één doel: het leven van agrariërs wereldwijd eenvoudiger maken en samen werken aan een duurzame, winstgevende en aangename toekomst in de agrarische sector.

Jaaromzet: 416 miljoen
Aantal werknemers: 1500
Aantal vestigingslanden: meer dan 40
Aantal nieuwe werknemers per jaar (vanuit net afgestudeerden): 40 à 50

Bedrijfspresentatie

De bedrijfspresentatie van Lely is de ideale manier om meer te weten te komen over het bedrijf.

Slide

Kernwaarden

Een duurzame, winstgevende en aangename toekomst voor de agrarische sector.

De landbouw is een dynamische sector met een essentiële rol: de wereldbevolking groeit en in 2050 zijn er zo’n 9 miljard monden te voeden. Dat vraagt om 70% meer voedsel. De melkveehouderij wereldwijd staat voor de uitdaging om meer en efficiënter te produceren. Zonder kwaliteitsverlies, op een duurzame en innovatieve manier. En met respect voor mens en dier.

Ondertussen verandert de omgeving waarin melkveehouders, onze klanten, opereren voortdurend. Een duurzame, winstgevende en aangename toekomst is daarom geen feit, maar een continu streven.

Elke dag helpen wij hen keuzes te maken in de manier waarop zij hun bedrijf inrichten en runnen. Dit doen we met advies en innovatieve oplossingen die passen bij en bijdragen aan een efficiënte bedrijfsvoering. Vandaag en morgen.

Slide

Strategie

Wij creëren innovatieve oplossingen waarmee onze klanten kunnen uitblinken in duurzame melkproductie om de wereld te voeden.
Om de realiteit van vandaag en de uitdagingen van morgen te kunnen aanpakken, zien wij het als onze belangrijkste taak om oplossingen te leveren die onze klanten laten excelleren in duurzame melk- en vleesproductie. Die oplossingen creëren we door onze mensen steeds weer te inspireren en aan te zetten tot het bedenken en realiseren van vernieuwende en innovatieve concepten. Ideeën en concepten die het leven van melkveehouders gemakkelijker maken, hun bedrijf meer succesvol en de toekomst mooier.  De keuzevrijheid van onze klanten is het startpunt om handen en voeten te geven aan de invulling van onze missie en visie. De wensen en behoeften van onze klanten zijn voor ons de leidraad in hoe wij hen willen ondersteunen en verder helpen.

Gezonde toekomst
In de afgelopen decennia heeft de melkveehouderij al diverse nieuwe technologieën omarmd. Samen stonden we aan de wieg van ‘game changers’ zoals de introductie van de melkrobot en geavanceerde software die inzicht biedt in koewelzijn op individueel niveau. Haar natuurlijk gedrag staat in deze vindingen centraal.

Keuzevrijheid als uitgangspunt
De keuzevrijheid van onze klanten is het startpunt om handen en voeten te geven aan de invulling van onze missie en visie. De wensen en behoeften van onze klanten zijn de leidraad in hoe wij hen willen ondersteunen en verder helpen.

Slide

Innovatie

Alleen door buiten gangbare paden te blijven denken, zijn we in staat om onze klanten te blijven ondersteunen in de keuzen die zij maken om hun doelen te bereiken. Nu en in de toekomst.  De toekomst van de agrarische sector wordt meer en meer bepaald door automatisering en ‘big data’. Door gegevens aan elkaar te koppelen, ontstaat 24/7 inzicht in bedrijfsresultaten en koegezondheid. Met het managementsysteem bij ons automatisch melk- en voersysteem, T4C, zetten we de eerste stap in het verzamelen van die gegevens.

Het uiteindelijke doel voor de toekomst is om alle beschikbare informatie van melken, voeren en fokken aan elkaar te koppelen. De veehouder kan snel de juiste beslissingen nemen en (nog) efficiënter werken. Het brengt een duurzame, winstgevende en aangename toekomst voor de agrarische sector een stapje dichterbij.   

Om antwoord te kunnen geven op de voedseluitdaging voor 2050 is het van groot belang om verantwoord met mens, dier en milieu te blijven omgaan. Voor ons betekent het dat we een betrouwbare partner voor de lange termijn willen zijn voor onze klanten. En daarnaast willen we de wereld doorgeven aan de volgende generatie door het duurzaam ontwikkelen van onze producten.

Slide

Duurzaamheid

Duurzame producten
Agrarisch ondernemerschap en de natuur zijn naadloos met elkaar verbonden. Daarom ondersteunen wij melkveehouders met duurzame oplossingen om water- en energieverbruik te minimaliseren. We streven naar een energieneutrale melkveehouderij: ieder bedrijf gebruikt slechts de hoeveelheid energie die het zelf opwekt. Om dat te bereiken, kijken we als eerste naar vermindering van het energiegebruik. Door te melken met zuiniger melkrobots en gebruik te maken van accu-aangedreven geautomatiseerde voersystemen en stalreinigers bijvoorbeeld.  Zo koppelen wij met de voerrobot Lely Vector en de melkrobot Astronaut de efficiëntie in voervoorziening en melkproductie aan elkaar. Ondersteund door een management informatiesysteem dat Lely T4C (Time-for-Cows) heet. Met T4C is de veehouder in staat om iedere dag en ieder moment zijn bedrijf duurzaam te runnen. Op die manier ondersteunen we melkveehouders bij het verkleinen van de carbon footprint.

Duurzame productontwikkeling
Om snel te kunnen inspringen op veranderende marktomstandigheden maken we onze producten in eigen beheer en op onze eigen productielocaties en werken we samen met toeleveranciers uit de buurt. Dit is een bewuste keuze: het geeft ons de mogelijkheid non-stop door te ontwikkelen om aansluiting met de agrarische sector te garanderen. Alleen zo kunnen we een betrouwbare partner zijn voor onze klanten, nu en in de toekomst. In het productieproces kijken we kritisch naar alle grondstoffen en handelingen die nodig zijn voor het maken van onze machines. Waar kan, laten we grondstoffen weg. Zo maken we onze machines en oplossingen klaar voor langdurig gebruik. Hoe langer de levensduur, hoe geringer de impact van het materiaalgebruik. Machines gaan lang mee, ontzien zoveel mogelijk natuurlijke energiebronnen of zijn energieneutraal.

Interessante Studies

 • Biotechnologie (HBO)
 • Elektrotechniek (HBO)
 • Mechatronica (HBO)
 • Technische informatica (HBO)
 • Werktuigbouwkunde (HBO)
 • Advanced technology (WO)
 • Agrotechnologie (WO)
 • Biotechnologie (WO)
 • Computer science (WO)
 • Electrical engineering (WO)
 • Industrial design (WO)
 • Industrieel ontwerpen (WO)
 • Informatica (WO)
 • Kunstmatige intelligentie (WO)
 • Technische informatica (WO)
 • Technische innovatiewetenschappen (WO)
 • Werktuigbouwkunde (WO)
 • Applied science (HBO)
 • Creative technology (WO)
 • Sustainable innovation (WO)
 • Web science (WO)
 • Bio-informatica (HBO)
 • Creative media and game technologies (HBO)
 • Luchtvaart technologie (HBO)

Profiel gewenste studenten

Jaarlijks bieden wij aan 70 studenten een stage- of afstudeermogelijkheid. Of je nu een agrarische studie, technische studie, HR of financiële studie volgt... er is vast een mogelijkheid voor jou. Veel van onze stagiaires of afstudeerders kunnen we na hun studie een mooie baan aanbieden.

Aanbod voor Studenten

Lely is een bedrijf dat zich bezighoudt met innovatie en hightech robotoplossingen. Lely is een bedrijf waar creativiteit en ambitie wordt gestimuleerd.

Loopbaanmogelijkheden

Lely is hard bezig om een multinational te worden. Er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden en daarnaast is onze kijk op duurzaamheid voor veel studenten een aansprekend thema.

Contactgegevens

recruitment@lely.com
www.werkenbijlely.com

Contactpersoon:
Kristel Goedegebuure-van Nieuwenhuijzen
Talent Acquisition Manager
Mob: +31 (0) 6 82 04 99 96
Email: kgoedegebuure@lely.com