Croonwolter&dros

Croonwolter&dros-logo

Croonwolter&dros

WIJ ZIJN CROONWOLTER&DROS.
We ontwerpen, realiseren en onderhouden slimme, technische systemen en installaties die de wereld om ons heen intelligenter maken. Technologie die ons leven veiliger, gezonder, aangenamer en duurzamer maakt.

ONZE WERELD
Wil jij ook er voor zorgen dat ziekenhuizen helpen genezen, gebouwen beter presteren, schepen zelf navigeren en tunnels oog hebben voor veiligheid? Ben jij de professional die een kantoorgebouw, fabriek of windmolenpark intelligenter maakt? Dan hoor je thuis in onze wereld van intelligente technologie! Croonwolter&dros is actief in de Infra, Utiliteit en Industrie. Onze systemen en installaties zijn te vinden in grote aansprekende projecten en in honderden kleinschalige projecten door heel Nederland.

Jaaromzet: ca. €550 miljoen
Aantal werknemers: 2700            
Aantal vestigingslanden: 1
Aantal nieuwe werknemers per jaar (vanuit net afgestudeerden): 25

Bedrijfspresentatie

De bedrijfspresentatie van Croonwolter&dros is de ideale manier om meer te weten te komen over het bedrijf.

Slide

Kernwaarden

ONZE CULTUUR
Bij Croonwolter&dros werken 2700 talenten met passie voor het vak, die altijd nieuwsgierig genoeg zijn om zich voortdurend te vernieuwen en te verbeteren. Wij zijn professionals, vakmensen die pas tevreden zijn als systemen en installaties precies doen waarvoor ze bedoeld zijn. We gaan voor een sterk teamgevoel en het beste resultaat. Samen zijn wij Croonwolter&dros.

Slide

Strategie

Croonwolter&dros heeft de ambitie om het meest succesvolle en marktgerichte techniekbedrijf van Nederland te zijn. We lopen al 140 jaar voorop bij nieuwe ontwikkelingen in de techniek, die een steeds grotere rol krijgt in ons leven. We hebben de kennis, de ervaring en het vakmanschap om intelligente systemen en integrale, duurzame oplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren, te beheren en te onderhouden. De komende jaren zal de organisatie zich steeds verder ontwikkelen naar een kennisbedrijf en eerder aangehaakt zijn bij vragen van klanten waarbij innovatie oplossingen worden geëist.

Slide

Innovatie

Elke dag weer worden onze mensen uitgedaagd om na te denken over de vraag hoe het beter, slimmer, rendabeler kan. Hoe bereiken we een nog meer tevreden klant. Hoe kunnen we nog slimmer omgaan met de nieuwe technologie en inspelen op trends in de markt zoals duurzaamheid. Denk aan slimmere gebouwen, die zelf zorgen voor een goed werkklimaat, denk aan tunnels die energieneutraal opereren zonder dat de veiligheid van de weggebruiker minder wordt.

We bieden medewerkers de kans om ideeën uit te werken en toe te passen in de praktijk. Zo gaan we bij de aanleg van de tunnel A13/A16 daglicht gebruiken om de tunnel te verlichten. En jonge professionals zijn betrokken bij de inrichting van ons nieuwste duurzame bedrijfsonderdeel het Modulair Bedrijf (modulair ontwerpen, prefabriceren en plug & play installeren)

Slide

Duurzaamheid

In de sector Utiliteit staat de uitdaging om gebouwen te verduurzamen centraal. Alle gebouwen moeten een energielabel C of hoger hebben in 2023. Wij helpen klanten om dit te realiseren door slim gebruik te maken van zonne-energie, apps voor klimaatinstallaties en sensoren die weten waar je bent waardoor er niet onnodig energie wordt verbruikt.

In de infra markt werken we momenteel aan de energieneutrale tunnel. De eerste tunnel die energie opwekt en dit zelf gebruikt. Door zonne-energie op te slaan en te gebruiken voor de verlichting van de tunnel wordt het energieverbruik van de tunnel drastisch verlaagd.

In de industrie hebben we op het gebied van te maken met uitdagingen waar zij steeds sneller antwoorden op moeten zien te vinden. Wij bieden onze klanten de innovatiekracht op het gebied van  veiligheid, duurzaamheid, automatisering en systeemintegratie die  noodzakelijk is in de industrie je  productieproces  steeds slimmer te maken en je concurrentiepositie te verbeteren.

Interessante Studies

 • Electrical engineering (WO)
 • Informatica en cyber security (WO)
 • Technische bedrijfskunde (WO)
 • Werktuigbouwkunde (WO)
 • Elektrotechniek (HBO)
 • Technische bedrijfskunde (HBO)
 • Werktuigbouwkunde (HBO)
 • Automotive (WO)
 • Computer science (WO)
 • Lucht- en ruimtevaarttechniek (WO)
 • Maritieme techniek (WO)
 • Technische informatica (WO)
 • Technische wiskunde (WO)
 • Automotive (HBO)
 • Luchtvaart technologie (HBO)
 • Maritieme techniek (HBO)
 • Mechatronica (HBO)
 • Technische informatica (HBO)

Profiel gewenste studenten

Wij zoeken studenten met passie voor de techniek. Studenten die kansen zien en kansen willen pakken. Die samen oplossingen bedenken voor de uitdagingen van morgen en dit met een team ook realiseren. Of je interesse ligt bij het bedenken van nieuwe technieken, het engineeren van gave projecten of het bewaken van de voortgang van het project. Als jij een passie voor techniek hebt, dan ben je welkom. Of zoals een van onze trainee zegt: “De hele energiesector gaat de komende tien jaar op zijn kop. Nu gebeurt het, iedereen is aan het pionieren. Heel gaaf en ik krijg de kans om hier bij Croonwolter&dros aan mee te doen!’

Aanbod voor Studenten

Croonwolter&dros biedt studenten de mogelijkheid zichzelf op een passende manier te ontwikkelen. Dit kan door een stage of afstudeeropdracht, maar ook door de eerste stappen te zetten in je carrière via een starters functie bij één van onze mooie projecten.

Loopbaanmogelijkheden

De mogelijkheden binnen Croonwolter&dros zijn erg divers. Je kunt overstappen maken naar andere divisies waardoor je in een ander marktsegment of sector gaat werken. Je kunt ook stappen maken naar functies met meer verantwoordelijkheid. We hebben vele collega’s al zien groeien van werkvoorbereider, naar projectleider, projectmanager of zelfs een directie functie. Wil je graag technisch inhoudelijk bezig zijn? Ook de groei van Engineer naar Lead Engineer of Manager Engineering kan gemaakt worden.

Zie jij kansen en pak je die? Dan zijn er veel mogelijkheden.

Contactgegevens

sollicitaties@croonwolterendros.nl

T: 088-9236428