TSG Group

TSG Group-logo

TSG Group

TSG Group is een mechatronische projectenorganisatie, een ingenieursbureau.
Wij ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren producten, machines, tools, software en webapplicaties. Dat gebeurt zowel nationaal als internationaal binnen verschillende branches en topsectoren zoals  HTSM, Life Sciences & Health, Agri & Food, Mobility, Lighting, Sport & Leisure, Consumer en Yachting. 

Onze bijna honderd specialisten zijn actief op interne en externe technische projecten waarbij de totaaloplossing centraal staat. Binnen de groep is een sterke samenwerking en synergie tussen vier verschillende businessunits. TSG Group bestaat uit Finetic voor websiteprojecten, zoekmachineoptimalisatie en webapplicaties, TSG Essempio voor productontwikkeling van concept tot aan industrialisatie, TSG Innoteq voor projecten op het gebied van speciaalmachines en mechanisatie en TSG Engineering voor consultancy en engineeringssupport.

Ga voor meer informatie naar de website: www.tsggroup.nl / www.werkenbij.tsggroup.nl

Aantal werknemers: 100             
Aantal vestigingslanden: 1

Bedrijfspresentatie

De bedrijfspresentatie van TSG Group is de ideale manier om meer te weten te komen over het bedrijf.

Slide

Strategie

In een dynamische technologische economie voeren wij, met de kennis en expertise van hoog opgeleide specialisten, complexe technische projecten uit voor toonaangevende opdrachtgevers die opereren in binnen- en buitenland. 

Elke businessunit heeft vanwege haar eigen specialisme ook zo haar eigen missie en visie. Door de onderlinge synergie zijn wij in staat om met diepgaande kennis in onze multidisciplinaire teams, (totaal)oplossingen te creëren en een volledig ontwikkelproces te verzorgen. Van ontwikkeling en realisatie van concepten, producten en innovatieve mechatronische systemen tot advies en ondersteuning voor onze opdrachtgevers. 

Een unieke combinatie waarbij kennis, techniek en ervaring samenkomen tot het optimum in procestechnologie, productieautomatisering, productontwikkelingsprocessen en softwareapplicaties. En dat alles vanuit het centrum van Brainport!

Slide

Innovatie

Wij houden ons o.a. bezig met innovaties op het gebied van nieuwe producten, machines en tools. Maar ook op het gebied van aanverwante zaken zoals materialen, processen en applicaties. Op dit moment zijn we bezig met innovaties op het gebied van 3D printen en Additive Manufacturing in kunststof, een toepassing van IoT op producten in het kader van inclusieve technologie en met vraagstukken op het gebied van automatisering en robotisering.

Slide

Duurzaamheid

TSG Group is betrokken bij Next Generation warmte/koude systemen, elektrische mobiliteit en vraagstukken waarbij d.m.v. redesign een functie integratie en gewichtsreductie behaald wordt. Vaak wordt op dit vlak onze technische kennis en creativiteit aangewend en tool zoals CAE. Steeds vaker krijgen we vanuit de markt ook de vraag om LCA (levenscyclusanalyse) toe te passen en/of om de milieu impact in ogenschouw te nemen. Kortom; interessante materie voor de ingenieur van TSG Group!

Interessante Studies

 • Electrical engineering (WO)
 • Industrial design (WO)
 • Industrieel ontwerpen (WO)
 • Werktuigbouwkunde (HBO)
 • Werktuigbouwkunde (WO)
 • Industrieel product ontwerpen (HBO)
 • Mechatronica (HBO)

Profiel gewenste studenten

Bij TSG Group zijn wij vooral geïnteresseerd in werktuigbouwkundigen, productontwerpers en analisten: HBO/WO (vanaf 4e jaars) Werktuigbouwkunde/Mechatronica/Mechanical Engineering/Industrial Design

Maar wat wij daarbij vooral belangrijk vinden is dat techniek je passie is en dat je gedreven wordt door innovativiteit en creativiteit!

Aanbod voor Studenten

De mogelijkheid om intern bij een groeiend ingenieursbureau in Eindhoven onderdeel te worden van ons engineeringsteam. Met daarbij een informele en laagdrempelige omgang onderling. Er is veel aandacht en ruimte voor zowel vakinhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling via onze eigen TSG Academy met het TSG Talent Development Programma. 

 • Werken aan projecten in de (high) tech industrie;
 • Eigen ontwikkeling via het TSG Talent Development Programma; 
 • Vakinhoudelijke evenementen; - Salaris is afhankelijk van kennis en werkervaring; 
 • Flexibele werktijden; 
 • Mobiliteitsregeling (lease-/pool-/TSG-auto, fietsplan e.d.); 
 • Mogelijkheid voor deelname aan bedrijfsfitness; 
Brabantse gezelligheid, waarbij er regelmatig leuke activiteiten worden georganiseerd. (elke laatste vrijdag van de maand een stadsborrel, karten, BBQ-en, motortourtochten, etc.!)

Samen zorgen we voor jouw persoonlijke groei, blijven we je uitdagen met interessante trainingen en afwisselende projecten. Wij vinden het belangrijk dat je dagelijkse werkzaamheden passen bij jouw belangrijkste persoonlijke waarden. Dat je doet waar je van houdt en waar je gewoon goed in bent!

Loopbaanmogelijkheden

Als engineer bij TSG ben je het hart van onze organisatie en behoor je tot de TSG familie. Ontwikkeling vinden wij bij TSG heel erg belangrijk. Naast onze focus op machine- en productontwikkeling richten wij ons met name op jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarom heeft TSG een uniek en op maat gemaakt opleidingsprogramma ontwikkeld.

Het programma biedt naast coaching on the job, de mogelijkheid om (versneld) vakinhoudelijk en persoonlijk te groeien. Middels speciaal ontwikkelde trainingen, masterclasses en praktijkgerichte workshops, verzorgd door professionals uit de praktijk en gecertificeerde trainers. 

Het TDP biedt volop ontwikkelmogelijkheden. Voor starters hebben wij speciale vakgerichte basismodules ontwikkeld. Hiermee kan de  ‘rugzak’ verder gevuld worden met diepgaande technische kennis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 3D printing, FEM analyses en constructieprincipes.

Voor de meer ervaren engineers hebben we de zgh. Advanced modules. Deze geven een verdieping op de basismodules. Denk daarbij aan bijv. een specialisme als projectmanagement.

Omdat wij vinden dat engineers meer zijn dan alleen technisch talenten, biedt ons TDP ook trainingen op het gebied van o.a. communicatie- en presentatieskills en managementvaardigheden.

Contactgegevens

Total Support Group BV
Recruitment
Furkapas  8
5624 MD Eindhoven
+31 40 254 82 22

werkenbij@tsggroup.nl
www.werkenbij.tsggroup.nl