Fluor

Fluor-logo

Fluor

Fluor is een van ’s werelds meest toonaangevende beursgenoteerde bedrijven op het gebied van engineering, procurement, construction, maintenance, en projectmanagement. Wij zijn actief in diverse industrieën, waaronder olie en gas, life sciences, en infrastructuur. We doen vrijwel alles, van haalbaarheidsstudies en conceptuele ontwerpen tot volledige turnkey EPC of DBFM trajecten. Fluor heeft vestigingen over de hele wereld en een medewerkersbestand van ruim 53.000 mensen. In Nederland zijn we al ruim 60 jaar actief en werken we vanuit vier locaties: Amsterdam, Bergen op Zoom, Rotterdam, en Geleen.

Fluor is sinds begin 2016 tevens volledig eigenaar van Stork en heeft daarmee haar expertise op het gebied van asset management uitgebreid.


Jaaromzet:
Aantal werknemers: 53.000
Aantal vestigingslanden: 30
Aantal nieuwe werknemers per jaar (vanuit net afgestudeerden): 10 tot 40 per jaar

Case

Tijdens het Techniek Bedrijven Evenement zal Fluor een case verzorgen. De titel van de case is "Casestudie Fluor"

Slide

Kernwaarden

Safety: De veiligheid van onze werknemers, klanten en de veiligheid van de samenleving waar Fluor projecten realiseert, heeft de allerhoogste prioriteit. Veiligheid in ontwerp én in uitvoering.

Integrity: Fluor is voorloper in de industrie als het gaat om ethisch werken en handelen. We hanteren strenge voorwaarden die eerlijk werk garanderen. Kan er aan die voorwaarden niet worden voldaan, dan nemen wij het werk niet aan.

Teamwork: Samenwerken is een van de belangrijkste competenties binnen Fluor. Respect voor elkaar, het delen van kennis en staan voor kwaliteit zijn van essentieel belang om individueel en gezamenlijk succesvol te zijn.

Excellence:
Fluor levert complexe technische ontwerpen van hoge kwaliteit; over de hele wereld en in alle klimatologische omstandigheden. Deze ontwerpen vragen ijzersterk design, management en uitvoering. Daarom nemen wij alleen de beste mensen aan.

Slide

Strategie

Fluor’s bedrijfstrategie rust op drie pijlers: groei, relatiemanagement, en optimalisatie.

Bedrijfsgroei wordt gestimuleerd door een focus op onder anderen ‘self-perform’ constructie, modularisatie, het betreden van nieuwe markten, en bedrijfsinnovatie.

Wij investeren in de relaties met onze werknemers, klanten, partners, en leveranciers, waarbij we inzetten op goed werkgeverschap en strategisch partnerschap.

Door competitief ondernemen maken we onze projecten winstgevender, zonder dat wordt ingeboet op de kwaliteit waar we om bekend staan.

Slide

Innovatie

Bedrijfsinnovatie is belangrijk. Een project is voor het succes mede afhankelijk van een complexe hoeveelheid in elkaar grijpende processen. Door elkaar snel opvolgende ontwikkelingen in de markt is het van belang om kritisch naar deze processen te blijven kijken. Door middel van initiatieven, zoals het Fluor’s Business Transformation Initiative, worden medewerkers gestimuleerd om mee te denken over innovatie en ideeën aan te dragen.

We onderscheiden ons in de markt door verder te kijken dan de directe klantvraag en met slimme oplossingen te komen waarmee de klant geld en/of tijd bespaard kan worden. Elk project brengt unieke uitdagingen met zich mee en vraagt om creatieve oplossingen die toegevoegde waarde brengen en praktisch toepasbaar zijn. Daarom wordt veel waarde gehecht aan innovatie in ontwerp.

Slide

Duurzaamheid

De projecten die Fluor
realiseert voor onze klanten kunnen door hun grootte een flinke impact hebben op de directe leefomgeving. Ook zijn wij actief in industrieën waar ongelukken grote tot zeer grote gevolgen kunnen hebben voor de omgeving. We zijn ons hiervan zeer bewust en we hebben om die reden gespecialiseerde Health, Safety and Environment-afdelingen die waarborgen dat projecten worden ontworpen en uitgevoerd met de veiligheid en gezondheid van mens en milieu in het achterhoofd.

Daarnaast zien we er op toe dat de projecten op een sociaal-, economisch- en milieubewuste manier worden uitgevoerd, zodat zowel huidige als toekomstige generaties hiervan kunnen profiteren. Een voorbeeld hiervan is het opzetten van voorzieningen voor lokale gemeenschappen in de buurt van een project, die zo kansen krijgen om zich verder te ontwikkelen.

Fluor ondersteunt diverse goede doelen, investeert in onderwijs en stimuleert medewerkers om vrijwilligerswerk te doen, bijvoorbeelbeeld door het initïeren en sponsoren van vrijwilligersacties.

Interessante Studies

 • Civiele techniek (WO)
 • Electrical engineering (WO)
 • Lucht- en ruimtevaarttechniek (WO)
 • Scheikundige technologie (WO)
 • Technische bedrijfskunde (WO)
 • Werktuigbouwkunde (WO)
 • Civiele techniek (HBO)
 • Elektrotechniek (HBO)
 • Scheikundige technologie (HBO)
 • Technische bedrijfskunde (HBO)
 • Werktuigbouwkunde (HBO)
 • Bouwkunde (HBO)
 • Technische natuurkunde (HBO)
 • Luchtvaart technologie (HBO)
 • Life science and technology (WO)
 • Molecular science and technology (WO)
 • Technische bestuurskunde (WO)
 • Chemische technologie (HBO)
 • Advanced technology (WO)
 • Bedrijfsinformatietechnologie (WO)
 • Bouwkunde (WO)
 • Econometrie (WO)
 • Technische natuurkunde (WO)
 • Technische wiskunde (WO)
 • Technische informatica (HBO)

Profiel gewenste studenten

Wij zijn geïnteresseerd in afgestudeerde MBO-ers, HBO-ers en academici met een technische achtergrond. Daarnaast zijn we vooral op zoek naar starters met de juiste mindset: werken voor Fluor betekent kunnen samenwerken in grote projectteams, interesse in en respect voor culturele diversiteit, kunnen omgaan met strakke deadlines, en hoge werkdruk in pieken. Er is intensieve samenwerking met andere kantoren, waarbij de Nederlandse teams vaak een aansturende en coördinerende rol hebben.

Je moet dit dus leuk vinden, of je nu een technisch specialist op bijvoorbeeld procestechnologisch of civiel gebied bent of je bezig houdt met contractenmanagement of project controls.

Aanbod voor Studenten

Fluor biedt in Nederland het hele jaar doorlopend (afstudeer)stages aan en heeft gedurende het jaar meerdere mogelijkheden voor starters binnen de diverse engineering afdelingen. Ook nemen we een keer per jaar, in september, een selecte groep starters aan voor ons business management traineeship (Fluor Amsterdam). De selectie hiervoor begint vroeg in het jaar. Meer informatie is verkrijgbaar bij onze stand, of neem contact op met de recruiter.

Loopbaanmogelijkheden

Fluor is een grote en diverse organisatie en dat betekent dat er veel ruimte is voor professionele ontwikkeling, of je nu een specialistenrol ambieert of meer interesse hebt in een rol als (toekomstig) manager. We kijken met jou naar je ambities en talenten en formuleren samen persoonlijke ontwikkeldoelen die je maximaal voorbereiden op je toekomstige rol.

We bieden een divers en ruim aanbod aan trainingen, cursussen, workshops en andere activiteiten die je vaardigheden en kennis helpen vergroten. Door de organisatie van verschillende sociale en sportieve activiteiten binnen en buiten het werk, krijg je bovendien alle mogelijkheden om aan je netwerk te bouwen.

Voor engineers die zich ‘ahead of the curve’ ontwikkelen zijn er diverse Talent Development programma’s die het mogelijk maken om versneld door te groeien binnen de organisatie. Met behulp van een mentor en een persoonlijke coach word je continu uitgedaagd om je grenzen op te zoeken én te verleggen.

Contactgegevens

College Recruiter: Dirkje van Dijkhorst
College.recruitment@fluor.com| +31.164.212.132 | www.fluor.com

www.fluor.com/careers

Fluor is a registered service mark of Fluor Corporation.
Graduates Advancing to Professionalism (GAP) is a service mark of Fluor Corporation.
FORTUNE 500 is a registered trademark of Time Inc. and is used under license.