Fluor

Fluor-logo

Fluor

Fluor is een van ’s werelds meest toonaangevende beursgenoteerde bedrijven op het gebied van Engineering, Procurement, Construction, Maintenance en Projectmanagement. Wij zijn actief in diverse industrieën, waaronder olie & gas , energie, chemie en infrastructuur. Onze projecten variëren van haalbaarheidsstudies en conceptuele ontwerpen tot volledige EPC of DBFM trajecten waarbij we van begin tot eind nauw betrokken zijn.

Fluor heeft vestigingen over de hele wereld en een medewerkersbestand van meer dan 40.000 mensen wereldwijd. In Nederland zijn we al m eer dan 50 jaar actief en werken we vanuit 4 locaties: Amsterdam (Hoofddorp, 2 kantoren ), Bergen op Zoom en Rotterdam. We zijn zowel lokaal als internationaal actief, afhankelijk van het kantoor. Fluor Amsterdam heeft een sterk internationale focus, terwijl locaties Bergen op Zoom en Rotterdam meer lokaal geörienteerd zijn. Fluor Infra, gevestigd te Hoofddorp, is zowel lokaal als internationaal actief.

Jaaromzet: EUR 18 miljard
Aantal werknemers: 55.000      
Aantal vestigingslanden:  meer dan 30
Aantal nieuwe werknemers per jaar (vanuit net afgestudeerden): 10 tot 50

Full image 107cdf8df9
Slide

Kernwaarden

Safety: De veiligheid van onze werknemers, klanten én de veiligheid van de samenlevingen waar Fluor projecten realiseert heeft de allerhoogste prioriteit. Veiligheid in ontwerp en in uitvoering.

Integrity: Fluor werkt uitsluitend op basis van de hoogste ethische standaarden. Er worden strenge voorwaarden gehanteerd zodat eerlijk werk kan worden gegarandeerd en de integriteit wordt gewaarborgd.

Teamwork: Samenwerken is essentieel om succesvol te opereren. Respect,  het delen van kennis en inzichten en het waarborgen van de kwaliteit zijn van essentieel belang om zowel individueel als gezamenlijk te kunnen groeien.

Excellence: Fluor levert complexe technische oplossingen van de hoogste kwaliteit over de hele wereld en in alle klimatologische omstandigheden.

Slide

Strategie

Fluor’s bedrijfstrategie rust op 3 pijlers: Groei, Relatiemanagement en Optimalisatie.

Groei van de business wordt gefaciliteerd door:  Organische groei, een grotere focus op ‘self-perform’ constructie en fabricatie, het verkennen en betreden van nieuwe markten en verregaande bedrijfsinnovatie. 

Wij investeren in de relaties met onze klanten, partners / supplies en onze werknemers door middel van:  Proactief accountmanagement, het uitbouwen van relaties met partners en suppliers en de continue verbetering van het werkgeverschap.   

Optimalisatie van kosten wordt gerealiseerd door onder meer:  Competitief ondernemen waarbij de kwaliteit wordt gewaarborgd zonder de kosten uit het oog te verliezen en verdere optimalisatie van de projectexecutie infrastructuur.

Slide

Innovatie

Fluor houdt zich intensief bezig met bedrijfsinnovatie. Een project is voor het succes afhankelijk van een goede uitvoering van een zeer complexe hoeveelheid in elkaar grijpende processen. Door de ontwikkeling van nieuwe technieken en elkaar snel opvolgende ontwikkelingen in de markt is het van belang om kritisch naar deze processen te blijven kijken.
Fluor onderscheidt zich in de markt door verder te kijken dan de directe klantvraag en met slimme oplossingen te komen waarmee de klant geld en/of tijd bespaard kan worden. Elk project brengt unieke uitdagingen met zich mee en vraagt om creatieve oplossingen die toegevoegde waarde brengen en praktisch toepasbaar zijn. Innovatie in ontwerp is daarom voor Fluor van groot belang.

Slide

Duurzaamheid

De projecten die Fluor voor haar klanten realiseert kunnen door hun grootte een flinke impact hebben op de directe leefomgeving. Daarnaast is Fluor actief in een industrie waar ongelukken grote tot zeer grote gevolgen kunnen hebben voor die omgeving. Fluor is zich hiervan terdege bewust en heeft om die reden gespecialiseerde HSE (Health Safety & Environment) afdelingen die waarborgen dat de projecten worden ontworpen én uitgevoerd met de veiligheid en gezondheid van mens, dier en de natuur in het achterhoofd.
Daarnaast ziet Fluor er op toe dat de projecten op een sociaal-, economisch- en milieubewuste manier worden uitgevoerd zodat zowel huidige als toekomstige generaties hiervan kunnen profiteren. Een voorbeeld hiervan is het ontwikkelen van voorzieningen voor lokale gemeenschappen in de buurt van een project, die zo kansen krijgen om zich verder te ontwikkelen.  Fluor ondersteunt actief diverse goede doelen en stimuleert medewerkers om vrijwilligerswerk te doen, bijvoorbeeld door de organisatie van activiteiten in het kader van goede doelen ondersteuning.

Interessante Studies

 • Civiele techniek (WO)
 • Electrical engineering (WO)
 • Lucht- en ruimtevaarttechniek (WO)
 • Scheikundige technologie (WO)
 • Technische bedrijfskunde (WO)
 • Werktuigbouwkunde (WO)
 • Civiele techniek (HBO)
 • Elektrotechniek (HBO)
 • Luchtvaart technologie (HBO)
 • Scheikundige technologie (HBO)
 • Technische bedrijfskunde (HBO)
 • Werktuigbouwkunde (HBO)
 • Life science and technology (WO)
 • Molecular science and technology (WO)
 • Technische bestuurskunde (WO)
 • Chemische technologie (HBO)

Profiel gewenste studenten

Wij zijn geïnteresseerd in afgestudeerde HBO-ers en academici met een technische achtergrond.
Daarnaast zijn we vooral op zoek naar starters met de juiste mindset: werken voor Fluor betekent kunnen samenwerken in grote projectteams, interesse in en respect voor culturele diversiteit, kunnen omgaan met strakke deadlines en hoge werkdruk in pieken. Er is intensieve samenwerking met andere kantoren, waarbij de Nederlandse teams vaak een aansturende en coördinerende rol hebben. Je moet dit dus leuk vinden, of je nu een technisch specialist op bijvoorbeeld procestechnologisch of civiel gebied bent of je bezig houdt met contractenmanagement of project controls.

Aanbod voor Studenten

Fluor biedt in Nederland het hele jaar doorlopend (afstudeer)stages aan en heeft gedurende het jaar meerdere mogelijkheden voor starters binnen de diverse engineering afdelingen van al onze Nederlandse locaties. Ook nemen we één keer per jaar, in september, een klein aantal starters aan voor ons business management traineeship (Fluor Amsterdam). Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij onze stand.Loopbaanmogelijkheden

Fluor is een zeer grote en diverse organisatie. Dat maakt dat elk carrierepad uniek is. Je kunt je ontwikkelen tot specialist, of doorgroeien naar een leiderschapspositie binnen of buiten je disciplines. Er zijn diverse mogelijkheden om door middel van roulatie ervaring op te doen binnen andere disciplines. We kijken met jou naar je ambities en talenten en formuleren samen persoonlijke ontwikkeldoelen die je voorbereiden op je toekomstige rol.

We bieden je daarnaast een divers en ruim aanbod aan trainingen, cursussen, workshops en andere activiteiten om aan je vaardigheden te werken.

Door de organisatie van verschillende sociale en sportieve activiteiten binnen en buiten het werk, krijg je bovendien alle mogelijkheden om aan je netwerk te bouwen.

Voor engineers die zich zeer snel ontwikkelen zijn er diverse Talent Development programma’s die je de mogelijkheid bieden om versneld door te groeien binnen de organisatie. Met behulp van een mentor en een persoonlijke coach word je continu uitgedaagd om je grenzen te verleggen.

Contactgegevens

Locaties Amsterdam en Infra
Contactpersoon: Maartje van Pelt
T: 023 543 2045
E: maartje.van.pelt@fluor.com  

Locaties Bergen op Zoom en Rotterdam
Contactpersoon: Katelijne de Raad
T: 0164 211 904
E: katelijne.de.raad@fluor.com