Allseas

Allseas-logo

Allseas

Dynamiek, inventiviteit, groei en een no-nonsensecultuur kenmerken de Allseas Groep. De onderneming, opgericht in 1985 en aangevoerd door Edward Heerema, heeft haar hoofdkantoor in Zwitserland en legt zich met zes gespecialiseerde schepen wereldwijd toe op technische dienstverlening aan de offshore olie- en gasindustrie. Het engineering- en projectleidingkantoor is gevestigd in Delft. In de markt voor installatie van olie- en gaspijpleidingen offshore is ons pijplegschip Lorelay  een begrip, terwijl Solitaire  het grootste en meest geavanceerde pijplegschip ter wereld is. Het pijplegschip Tog Mor  is bestemd voor werken in ondiep water. Audacia  is ons meest recente pijplegschip. Allen werken met het door Allseas ontworpen automatische lassysteem Phoenix  en worden ondersteund door Calamity Jane, dat pijpleidingen ingraaft en onderwater-installatiewerk verricht. Pioneering Spirit  is het grootste werkschip ter wereld, bestemd voor het installeren of weghalen van bovenbouw- en onderbouwconstructies van grote offshore olie- en gasplatforms in één stuk. Daarnaast is het schip uitgerust voor het leggen van grote pijpleidingen. In augustus 2016 heeft Pioneering Spirit haar eerste project uitgevoerd: de verwijdering van het 13.500 ton zware Yme platform in de Noordzee in één stuk. In november 2013 kondigde Allseas aan Amazing Grace  te gaan bouwen; een schip dat nog groter is dan Pioneering Spirit.

Full image f9ff7b8ac7
Slide

Kernwaarden

- Dynamisch 
- Inventief 
- Innovatief 
- Daadkrachtig

Slide

Strategie

Om de reputatie als koploper in de markt te blijven waarmaken probeert Allseas voortdurend de bestaande grenzen van techniek te verleggen. Een technische doorbraak kan echter alleen gerealiseerd worden als onze mensen het aandurven om de bestaande toepassingen terzijde te leggen en zich het onmogelijke als uitgangspunt voor te stellen.

Slide

Innovatie

Innovatie is de drijvende kracht achter Allseas: de afdeling Innovations van Allseas bestaat uit zo’n 200 personen en is verantwoordelijk voor het opstellen en ontwerpen van alle technische vernieuwingen aan de schepen en het materieel van Allseas. Daarnaast houdt deze afdeling zich bezig met bewaking van scheepsstabiliteit en ander scheepstechnisch beheer; werkbaarheidsanalyses in golven en wind; het voorspellen van het ingraven van pijpleidingen, en diverse andere taken.  Er wordt veel aan opleiding en begeleiding van stagiaires en jonge werknemers gedaan.

Slide

Duurzaamheid

Allseas draagt bij aan het behoud van een schoon en gezond milieu door het bedenken van oplossingen zoals single-lift platform ontmanteling, waarmee ook de zee beschermd wordt. Onze schepen werken met state-of-the-art machines om uitlaatgassen te minimaliseren en in al onze activiteiten streven wij ernaar om te werken op een maatschappelijk verantwoorde en duurzame manier.

Interessante Studies

 • Civiele techniek (WO)
 • Electrical engineering (WO)
 • Maritieme techniek (WO)
 • Technische aardwetenschappen (WO)
 • Technische wiskunde (WO)
 • Werktuigbouwkunde (WO)
 • Elektrotechniek (HBO)
 • Logistiek en vervoer (HBO)
 • Maritieme techniek (HBO)
 • Scheikundige technologie (HBO)
 • Technische informatica (HBO)
 • Werktuigbouwkunde (HBO)
 • Bouwkunde (WO)
 • Lucht- en ruimtevaarttechniek (WO)
 • Technische innovatiewetenschappen (WO)
 • Bouwkunde (HBO)
 • Civiele techniek (HBO)
 • Luchtvaart technologie (HBO)

Profiel gewenste studenten

Vanwege het brede spectrum wat Allseas inhouse ontwikkelt is Allseas altijd op zoek naar technische talenten van de volgende studies:

·        Elektrotechniek  (WO/HBO)
·        Civiele Techniek (WO)
·        Logistiek en Vervoer (WO/HBO)
·        Maritieme Techniek (WO/HBO)
·        Technische Bedrijfskunde (WO/HBO)
·        Technische Natuurkunde (WO)
·        Technische Wiskunde (WO)
·        Werktuigbouwkunde (WO/HBO)
·        Materiaalkunde (WO)
·        Scheikundige Technologie (HBO)
·        Technische Informatica (HBO)

Aanbod voor Studenten

Voor studenten heeft Allseas verschillende stage- en afstudeerprojecten beschikbaar. Afhankelijk van je studie en interesse ga je aan de slag binnen onze Engineering, Innovations, Logistics of Operations afdeling.

Starters gaan bij ons als Engineer deelnemen aan werkzaamheden zoals ontwerp, analyse, werkprocedures en offshore engineering-ondersteuning met betrekking tot Allseas’ schepen en materieel. Na een periode van één jaar kun je je bekwamen in functies als Structural Engineer, R&D Engineer, Naval Architect, Installation Engineer, Welding Engineer, Production Engineer, Field Joint Coating Engineer of NDT Engineer (inclusief opleiding).

Loopbaanmogelijkheden

Bij Allseas zit je aan het roer van je eigen carrière. Je capaciteiten en interesse bepalen we in welke richting en op welke termijn je je verder ontwikkelt en specialiseert. Onze medewerkers voeren projecten uit van ontwerp tot realisatie; dit betekent dat trainingen, offshore-reizen en verblijf op buitenlocaties onderdeel van de werkzaamheden kunnen zijn.

Contactgegevens

P&O consultants bij Allseas Engineering B.V.
Telefoonnummer: 015- 268 1800
Sollicitaties via http://allseas.com/careers/