Allseas

Allseas-logo

Allseas

Allseas
Dynamiek, inventiviteit, groei en een no-nonsensecultuur kenmerken de Allseas Groep. De onderneming, opgericht in 1985 en aangevoerd door Edward Heerema, legt zich toe op technische dienstverlening aan de offshore olie- en gasindustrie en is gespecialiseerd in het ontwerp en de uitvoering van grote en complexe offshoreprojecten.  

Wij opereren wereldwijd met een veelzijdige vloot van gespecialiseerde schepen voor zwaar hijswerk en installatie van pijpleidingen en onderwaterconstructies. Al onze schepen hebben wij in-huis ontworpen en ontwikkeld. Tot op heden hebben wij meer dan 285 projecten uitgevoerd en meer dan 21.500 km pijpleiding geïnstalleerd.  

Ons meest recente schip, Pioneering Spirit, is met een lengte van 382 meter en een breedte van 124 meter het grootste werkschip ter wereld. Het is bestemd voor het installeren of weghalen van grote offshore olie- en gasplatforms in één stuk en kan bovenbouwconstructies tot 48,000 ton en onderbouwconstructies tot 20,000 ton tillen.  

Sinds de ingebruikname van het schip in 2016 heeft Pioneering Spirit  meer dan 130.000 ton aan bovenbouwconstructies opgetild en meer dan 1500 km onderzeese pijpleiding geïnstalleerd. Met de installatie van het 26.000 ton wegende Johan Sverdrup boorplatform voor Equinor in maart 2019 werd een nieuw wereldrecord voor offshore hijswerk gevestigd.  

Grensverleggend
Onze reputatie als koploper in de markt wordt op zee en aan de wal dagelijks waargemaakt door meer dan drieduizend mensen. Hun initiatief, beoordelingsvermogen en daadkracht getuigen wereldwijd van kennis van zaken en toewijding aan hun vak.  

Om onze reputatie te blijven waarmaken proberen wij voortdurend de bestaande grenzen van techniek te verleggen. Een technische doorbraak kan echter alleen gerealiseerd worden als onze mensen het aandurven om de bestaande toepassingen terzijde te leggen en zich het onmogelijke als uitgangspunt voor te stellen.  

Daarom zoeken wij gemotiveerde hands-on HTS/TU studenten met affiniteit voor de offshore-industrie. Allseas biedt uitstekende opleidings- en doorgroeimogelijkheden. In een stimulerende werkomgeving zit je aan het roer van je eigen carrière.

Aantal werknemers: +/- 4000
Aantal vestigingslanden: 6
Aantal nieuwe werknemers per jaar (vanuit net afgestudeerden):
+/- 80 (WO afgestudeerden)
+/- 30 (HBO afgestudeerden)

Bedrijfspresentatie

De bedrijfspresentatie van Allseas is de ideale manier om meer te weten te komen over het bedrijf.

Slide

Kernwaarden

Dynamisch 
Inventief 
Innovatief 
Daadkrachtig

Slide

Strategie

Om onze reputatie als koploper in de markt te blijven waarmaken verleggen wij voortdurend de bestaande grenzen van techniek. Een technische doorbraak kan alleen gerealiseerd worden als onze mensen het aandurven om de bestaande toepassingen terzijde te leggen en zich het onmogelijke als uitgangspunt voor te stellen.

Slide

Innovatie

Innovatie is de drijvende kracht achter Allseas: de afdeling Innovations van Allseas bestaat uit zo’n 200 personen en is verantwoordelijk voor het opstellen en ontwerpen van alle technische vernieuwingen aan de schepen en het materieel van Allseas. Daarnaast houdt deze afdeling zich bezig met bewaking van scheepsstabiliteit en ander scheepstechnisch beheer; werkbaarheidsanalyses in golven en wind; het voorspellen van het ingraven van pijpleidingen, en diverse andere taken. Er wordt veel aan opleiding en begeleiding van stagiaires en jonge werknemers gedaan.

Slide

Duurzaamheid

Als toonaangevend speler op de wereldwijde offshoremarkt die elke dag op zee werkt, zijn wij bezorgd over de toekomst van onze oceanen. Respect voor het milieu en werken op een verantwoorde en duurzame manier, zijn kernwaarden van Allseas.

Wij dragen bij aan het behoud van een schoon en gezond milieu door oplossingen te ontwikkelen die het leven in zee te beschermen, zoals het verwijderen van platforms in één stuk en een systeem om onze oceanen van plastic te ontdoen. Allseas stimuleert ook het gebruik van hernieuwbare energiebronnen door oplossingen aan te bieden om windkracht om te zetten in energie.

Interessante Studies

 • Civiele techniek (WO)
 • Electrical engineering (WO)
 • Maritieme techniek (WO)
 • Werktuigbouwkunde (WO)
 • Elektrotechniek (HBO)
 • Maritieme techniek (HBO)
 • Werktuigbouwkunde (HBO)
 • Civiele techniek (HBO)
 • Technische natuurkunde (WO)
 • Mechatronica (HBO)
 • Aardwetenschappen (WO)
 • Computer science (WO)
 • Lucht- en ruimtevaarttechniek (WO)
 • Software science (WO)
 • Sustainable innovation (WO)
 • Technische aardwetenschappen (WO)
 • Technische bedrijfskunde (WO)

Profiel gewenste studenten

Vanwege het brede spectrum wat Allseas inhouse ontwikkelt is Allseas altijd op zoek naar technische talenten van de volgende studies:

·        Elektrotechniek  (WO/HBO)
·        Civiele Techniek (WO)
·        Logistiek en Vervoer (WO/HBO)
·        Maritieme Techniek (WO/HBO)
·        Technische Bedrijfskunde (WO/HBO)
·        Technische Natuurkunde (WO)
·        Technische Wiskunde (WO)
·        Werktuigbouwkunde (WO/HBO)
·        Materiaalkunde (WO)
·        Scheikundige Technologie (HBO)
·        Technische Informatica (HBO)

Aanbod voor Studenten

Voor studenten heeft Allseas verschillende stage- en afstudeerprojecten beschikbaar. Afhankelijk van je studie en interesse ga je aan de slag binnen onze Engineering, Innovations, Logistics of Operations afdeling.

Starters gaan bij ons als Engineer deelnemen aan werkzaamheden zoals ontwerp, analyse, werkprocedures en offshore engineering-ondersteuning met betrekking tot Allseas’ schepen en materieel. Na een periode van één jaar kun je je bekwamen in functies als Structural Engineer, R&D Engineer, Naval Architect, Installation Engineer, Welding Engineer, Production Engineer, Field Joint Coating Engineer of NDT Engineer (inclusief opleiding).

Loopbaanmogelijkheden

Bij Allseas zit je aan het roer van je eigen carrière. Je capaciteiten en interesse bepalen we in welke richting en op welke termijn je je verder ontwikkelt en specialiseert.

Onze medewerkers voeren projecten uit van ontwerp tot realisatie; dit betekent dat trainingen, offshore-reizen en verblijf op buitenlocaties onderdeel van de werkzaamheden kunnen zijn.

Contactgegevens

Recruitment bij Allseas Engineering B.V.
Telefoonnummer: 015- 268 1800
Sollicitaties via http://allseas.com/careers/
Recruitment@allseas.com