Fokker

Fokker-logo

Fokker

Fokker Technologies ontwerpt, ontwikkelt en produceert geavanceerde lichtgewicht structuurdelen, landingsgestellen en elektrische systemen voor de luchtvaart- en defensie-industrie en levert geïntegreerde onderhoudsservices– en logistieke diensten aan aircraft owners en luchtvaartmaatschappijen.

Met bijna 100 jaar ervaring is Fokker Technologies een vertrouwde naam in de luchtvaartwereld.  Anno 2014 bestaat Fokker uit 4 bedrijven:  
Fokker Aerostructures 
Fokker Landing Gear  
Fokker Elmo 
Fokker Services 

Met locaties in Nederland, Amerika, China, Turkije, Roemenië, Mexico, Canada en Singapore, is Fokker Technologies een internationale speler.

Interessante Studies

  • Lucht- en ruimtevaarttechniek (WO)
  • Technische bedrijfskunde (WO)
  • Technische bestuurskunde (WO)
  • Werktuigbouwkunde (WO)

Aanbod voor Studenten

Als jullie bij Fokker worden geselecteerd worden jullie aangenomen als management trainees en starten de groepsopdracht bij Fokker Landing Gear (FLG). Er zijn de laatste paar jaar grote technologische ontwikkelingen geweest bij FLG op het gebied van composieten landingsgestellen. FLG denkt hiermee competitieve nieuwe producten aan te kunnen bieden waar veel vraag naar zal ontstaan. Om de potentiele markt te kunnen bedienen is er fabriekscapaciteit vrijgemaakt op het terrein in Helmond. FLG heeft veel energie gestoken in kennis over de markt en trends in de composieten industrie. Op dit moment ontbreekt de capaciteit bij FLG om deze informatie te analyseren en een gegronde keuze te maken voor de richting waar FLG met deze kans naartoe zal gaan. Jullie worden als groep management trainees gevraagd om hen over dit vraagstuk te adviseren.

Loopbaanmogelijkheden

Een sollicitatieprocedure begint met het insturen van een motivatiebrief en CV. Aan de hand hiervan wordt een selectie gemaakt. Indien er voldoende aansluiting is met het gestelde profiel zullen we je uitnodigen voor een eerste gesprek waarin we kijken of jouw profiel en verwachtingen aansluiten bij die van ons. Van daaruit bepalen we het vervolgtraject.

Er zijn verschillende mogelijkheden met betrekking tot stages en trainneeships:
o General Management Trainee Programma
o Engineering Traineeship
o Startersfuncties
o Stage- en afstudeermogelijkheden
o Inhousedagen

Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich op vaktechnisch en persoonlijk gebied blijven ontwikkelen. Samen met je leidinggevende geef je hieraan vorm. Fokker stimuleert je daarbij door het verzorgen van diverse trainingen en een goede coaching.

Contactgegevens

Fokker Technologies B.V.
Industrieweg 4
3351 LB  
Papendrecht
078-6419911
www.fokker.com