Heerema

Heerema-logo

Heerema

HMC heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd in de offshore-industrie. We installeren olie- en gasplatforms. En aan het eind van hun werkende leven verwijderen we ze weer. HMC helpt de industrie haar grenzen te verleggen. We installeren platforms steeds verder uit de kust en in alsmaar dieper water. Projecten in uitzonderlijke omstandigheden. Zowel de projectomvang als de complexiteit van de infrastructuur zijn de laatste jaren exponentieel toegenomen. Je kunt dus een breed werkterrein verwachten bij HMC. Steeds weer sta je voor nieuwe, grotere uitdagingen. Uitdagingen die vragen om pioniersgeest en ingenieuze oplossingen.

Case

Tijdens het Techniek Bedrijven Evenement zal Heerema een case verzorgen. De titel van de case is "Casestudie Heerema"

Slide

Kernwaarden

Onze bedrijfsvoering is gericht op:

Eerlijkheid
Integriteit
Respect voor de belangen van onze stakeholders

Slide

Strategie

We lopen voorop in ons vakgebied. We stellen de norm. En we helpen onze klanten bij het ontwikkelen van de meest uitdagende olievelden ter wereld. Dat doen we met elkaar. Met ervaren en gedreven mensen die nauw samenwerken en volop innoveren, in slagvaardige projectteams. Vijftig jaar lang bouwen we al aan onze reputatie, en ook dat is mensenwerk geweest. HMC staat bekend als een unieke werkgever binnen de offshore industrie. Mensen zijn cruciaal in onze visie. We willen de beste zijn in ons vakgebied. Een beeld van HMC dat breed erkenning vindt in de markt, en waar we met z'n allen trots op kunnen zijn. 
Visie: By any measure, to be and to be recognized as the best offshore construction contractor in the world in carefully selected segments and regions of the market.  Missie: Het is onze missie om ieder project veilig, op tijd en binnen budget op te leveren. Door middel van ondernemerschap en creativiteit grijpen we groeikansen aan. We blijven daarbij altijd trouw aan onze cultuur. De reputatie die we in vijftig jaar tijd hebben opgebouwd zetten we nooit op het spel. Het bedrijfsklimaat dicteert dat we ons werk goed plannen, en volgens plan te werk gaan. We zoeken in mensen dan ook vakkennis, discipline, creativiteit en flexibiliteit.

Slide

Innovatie

Heerema Marine Contractors heeft een eigen afdeling Innovation. Innovation voegt waarde toe aan Heerema Marine Contractors en haar cliënten door de ontwikkeling van innovatieve oplossingen binnen onze niche-markten. Daarnaast onderzoekt en ontwikkelt Innovation nieuwe product-markt combinaties. Dit wordt gedaan door het realiseren en identificeren van nieuwe mogelijkheden zoals de ontwikkeling van nieuwe assets en bijvoorbeeld het verbeteren van de efficiëntie van subsea pipelay installaties. Om deze doelen te bereiken streeft Innovation naar een creatieve sfeer binnen de afdeling en draagt dit ook uit naar de rest van het bedrijf.

Slide

Duurzaamheid

Voor HMC zijn kwaliteit, gezondheid, veiligheid en het milieu net zo belangrijk als zakelijke belangen. De doelen die we onszelf op dit gebied stellen, houden we elk jaar opnieuw kritisch tegen het licht. We streven voortdurend naar verdere verbetering. Dat doen we onder meer door alleen de beste mensen te rekruteren. En door aan de hand van betrouwbare processen een hoog kwaliteitsniveau en optimale veiligheid te realiseren in onze projecten. Voorts leveren we kennis voor duurzame projecten en ontwikkelen we momenteel een nieuw schip welke aangedreven wordt op LNG.

Interessante Studies

 • Civiele techniek (WO)
 • Econometrie (WO)
 • Electrical engineering (WO)
 • Lucht- en ruimtevaarttechniek (WO)
 • Maritieme techniek (WO)
 • Technische bedrijfskunde (WO)
 • Technische informatica (WO)
 • Technische innovatiewetenschappen (WO)
 • Technische natuurkunde (WO)
 • Werktuigbouwkunde (HBO)
 • Technische wiskunde (WO)
 • Watertechnologie (WO)
 • Werktuigbouwkunde (WO)
 • Civiele techniek (HBO)
 • Logistics engineering (HBO)
 • Luchtvaart technologie (HBO)
 • Maritieme techniek (HBO)
 • Technische bedrijfskunde (HBO)
 • Technische natuurkunde (HBO)

Aanbod voor Studenten

Voor de Engineering studies richten wij ons op Werktuigbouwkunde, Civiele techniek en Aerospace Engineering. Voor de vloot richten we ons op de MAROF Technische en Nautische richting, maar bijvoorbeeld ook Elektrotechniek.

Heerema Marine Contractors bidet studenten een stageplek en een afstudeerplek. We investeren in verscheidene stage- en afstudeeropdrachten waar studenten naar kunnen solliciteren via onze website.

Loopbaanmogelijkheden

Wij streven ernaar de beste mensen aan ons te binden. Wanneer jij bij HMC komt werken doen we er alles aan om je gemotiveerd te houden. De ervaring en expertise die jij meebrengt en bij HMC verder uitbouwt zijn voor ons van onschatbare waarde. Onze projecten zijn kapitaalintensief, grootschalig en complex. Ze vragen om specialistische kennis en innovatiekracht. Wil jij je toegevoegde waarde laten zien op het brede werkterrein van de olie- en gasindustrie? Dan heb je daarvoor binnen Heerema Marine Contractors alle mogelijkheden.

Bij HMC zetten we jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Dat is verankerd in de manier waarop we met elkaar omgaan. In de manier waarop collega's elkaar uitdagen om het beste in elkaar boven te brengen. Het is typerend voor de cultuur van Heerema. Wanneer jij initiatief toont kun je rekenen op alle support. Training on-the-job, mentorschap, functionele en technische training op maat, of deelname aan speciale programma's om jezelf te kunnen ontwikkelen. Je kunt bij ons rekenen op alle ondersteuning voor je persoonlijke ontwikkeling. We helpen je bij het plannen van je verdere carrière binnen ons bedrijf. Wanneer jij je actief opstelt heb je de koers van je ontwikkeling in eigen hand. Je krijgt gelegenheid je eigen ontwikkelingsplan op te stellen. Je kunt trainingen, cursussen en andere professional skills programma's volgen om jouw doelstellingen te bereiken. Bij HMC werken we op basis van performance management. Door periodieke assessments krijg je maximaal inzicht in je eigen prestaties. Van de uitkomsten kun je op verschillende manieren profiteren. Jouw resultaten gebruiken we om verder te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en je ambities. Scholing en training mogen daar niet bij ontbreken. Kies je bijvoorbeeld voor doorgroeien of wil je juist specialiseren? Bij HMC krijg je professionele coaching en mentorship.

Voor de stage opdrachten kan je via onze website cv, motivatie en cijferlijsten opsturen.   Recruitment van Heerema Marine Contractors Email: rs@hmc-heerema.com

Contactgegevens

Recruitment van Heerema Marine Contractors
Email: rs@hmc-heerema.com