NS

NS-logo

NS

NS staat midden in de samenleving. Elke dag brengen we ruim 1 miljoen reizigers overal naartoe. Met het drukste spoorwegnet van Europa, de meest complete reisplanner van Nederland en het grootste deelfietssysteem ter wereld. Dat draait natuurlijk niet vanzelf, daar komt veel bij kijken. Niet zo gek dat we één van de grootste werkgevers van Nederland zijn. En alle NS’ers zorgen elk voor een onmisbaar stukje van het geheel. Wat dat geheel is? Alle reizigers op hun bestemming brengen en de reis zo aangenaam mogelijk maken.

Misschien denk je bij NS in eerste instantie alleen aan treinen en stations. Maar er is zoveel meer dan dat. Onze treinen zijn namelijk één en al techniek! Het mooie aan werken als technicus bij NS is dat je jouw eindresultaat direct ziet. Zo zou het zo maar kunnen dat je onderweg naar werk, in een trein zit die je twee weken geleden hebt gereviseerd! We voeren continu technische verbeteringen door, we zorgen dat onze treinen goed worden onderhouden en we moderniseren treinstellen van binnen en buiten. Techniek is bij NS nooit een eindstation!

Jaaromzet 2017:               € 5.926 miljoen
Aantal werknemers:        21.011 (Nederland)
Aantal vestigingslanden: Nederland, Engeland en Duitsland
Aantal nieuwe werknemers per jaar (vanuit net afgestudeerden): 40 traineeships

Bedrijfspresentatie

De bedrijfspresentatie van NS is de ideale manier om meer te weten te komen over het bedrijf.

Slide

Kernwaarden

Proactief
Gastvrij
Vakkundig
Verbindend

Deze waarden zijn de basis van ons handelen en van wat reizigers van ons mogen verwachten.

Slide

Strategie

Mobiliteit verandert. De moderne reiziger hecht minder waarde aan bezit, maar steeds meer aan gebruik. Vervoer van deur tot deur. Ons doel is om de reiziger zo snel en comfortabel mogelijk naar plaats van bestemming te brengen. Bij NS staat de reiziger altijd op 1, 2, en 3. Daar komt een hoop techniek bij kijken.

In onze strategie staat één vraag centraal: ‘Wordt de reiziger hier beter van?’. Daarom voeren een duurzame robuuste treindienst heel goed uit en bieden een drempelloze deur-tot-deurreisbeleving. Uiteindelijk  komt dit neer op 3 kernactiviteiten:

1.     Het verbeteren van de prestaties op het hoofdrailnet inclusief HSL en daarmee samenhangende internationale treindiensten. Onze reizigers een goede treinreis bieden is de kern.
2.     Stations van wereldklasse. Zonder station geen trein. De reiziger verwacht op stations gemakkelijke aansluitingen en een veilig en comfortabel verblijf.
3.     Bijdragen aan de reis van deur-tot-deur. Dit betekend onder meer dat we goede reisinformatie moeten bieden, betaalmethoden eenvoudiger maken en werken aan goede aansluitingen,

Slide

Innovatie

NS is altijd bezig met het moderniseren van treinen. Treinen worden continu gereviseerd en aangepast, zodat al ons materieel in topconditie blijft.

Momenteel is NS bijvoorbeeld druk bezig met een modernisering van de VIRM-dubbeldekker. De eerste generatie Intercity’s rijden alweer 20 jaar rond. Om te zorgen dat ze ook de volgende 20 jaar mee kunnen, worden ze volledig vernieuwd en aangepast op de wensen van de reiziger. Dit betekent nieuwe lak, systemen, bekabeling, interieur en nog veel meer. Kijk voor meer informatie over dit project op https://werkenbijns.nl/nieuws/modernisering-van-d...

Andere voorbeelden van huidige innovaties bij NS zijn de Zitplaatszoeker, onze nieuwe revisielijn en het herontwerp van de remsystemen. Voor meer informatie over deze projecten kan je terecht op werkenbijns.nl!

Slide

Duurzaamheid

NS is een afspiegeling van de Nederlandse samenleving. We zijn ons ervan bewust dat we als marktleider binnen de branche een voorbeeldfunctie op het gebied van duurzaamheid hebben. Die duurzaamheid willen we overal in terug zien. Daarom willen we bij NS verduurzamen en onze reizen groener maken dan ooit tevoren. Onze ambitie is om in 2020 klimaatneutraal te reizen. Voor onze klanten, planeet en onze toekomst. Onze treinen rijden al volledig op groene stroom, we bieden met onze Greenwheels, de OV-fiets en de zonetaxi groene alternatieven aan voor onze reizigers.  Het gebruikt hiervan wordt daarom ook gestimuleerd.

Om klimaatneutraal te zijn in 2020, hebben we hoogwaardige techniek hard nodig. Duurzaamheid vraagt ook om slimme technische oplossingen. Zo proberen we bijvoorbeeld de aerodynamica van de treinen te verbeteren om energie te besparen. Technici vervullen een cruciale rol in het halen van onze duurzaamheidsdoelstellingen. Met hun kennis zorgen we ervoor dat reiziger met NS in de toekomst 100% klimaatneutraal reizen.

Interessante Studies

 • Sustainable innovation (WO)
 • Technische wiskunde (WO)
 • Werktuigbouwkunde (WO)
 • Lucht- en ruimtevaarttechniek (WO)
 • Electrical engineering (WO)
 • Automotive (WO)
 • Maritieme techniek (WO)
 • Technische bedrijfskunde (WO)
 • Technische bestuurskunde (WO)
 • Elektrotechniek (HBO)
 • Luchtvaart technologie (HBO)
 • Technische bedrijfskunde (HBO)
 • Werktuigbouwkunde (HBO)
 • Technische natuurkunde (WO)
 • Logistiek en vervoer (HBO)
 • Automotive (HBO)
 • Logistics engineering (HBO)
 • Maritieme techniek (HBO)
 • Mechatronica (HBO)
 • Technische natuurkunde (HBO)
 • Technische innovatiewetenschappen (WO)
 • Toegepaste wiskunde (HBO)

Profiel gewenste studenten

Bij NS zijn we altijd op zoek naar technisch toptalent, van werkbouwtuigkunde tot technische bedrijfskunde. We zoeken studenten die net afgestudeerd zijn of binnenkort afstuderen, en op zoek zijn naar bijvoorbeeld een technisch traineeship. Studenten die in staat om tot creatieve en slimme oplossingen te komen, voor verschillende uitdagingen, en mee willen werken aan de reis van morgen.

Aanbod voor Studenten

Bij NS kan je aan de slag als stagiair(e) of als trainee. Hierbij staat ontwikkelen centraal. Jou vakinhoudelijk én persoonlijk laten groeien. In de techniek bouw je mee aan de trein van de toekomst. Wij hebben jou hard nodig om de komende jaren technische innovaties door te voeren.

Als trainee of stagiair hebben wij jou hard nodig om de komende jaren nog meer technische innovaties door te voeren. Hoe kunnen we onze logistiek slim plannen met behulp van kunstmatige intelligentie? Hoe maken we vervoer nog betrouwbaarder door sensoren, big data en algoritme? Hoe voorkomen we storingen? Allemaal vragen waar jij je op gaat storten als trainee. Zo werk je mee aan de reis van morgen én aan die van over pak hem beet 5 jaar. 

Jou vakinhoudelijk én persoonlijk laten groeien en je daarmee een kickstart van je carrière geven is wat we willen. Bij ons ligt de wereld voor je open en kun je alle kanten op.

Loopbaanmogelijkheden

Specialisten met een technische achtergrond in bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, elektrotechniek en andere technische experts kunnen hier doen waar ze goed in zijn. We dagen je uit om met slimme oplossingen te komen die ons verder helpen.

Je kunt je carrière bij ons dan ook niet van begin tot eind uitstippelen. We vinden het belangrijk jou te stimuleren in je persoonlijke ontwikkeling, zodat je alles uit jezelf kunt halen. Met jouw vakkennis, ideeën en inzet kun jij bij NS echt het verschil maken en zetten we met elkaar een topprestatie neer die Nederland van ons verwacht. Want wat je rol ook is; bij NS ben je onmisbaar voor de reis van vandaag, morgen en in de toekomst.

Contactgegevens

Corporate Recruiters Techniek
088-6713666
Recruitment@ns.nl
www.werkenbijns.nl