Tata Steel

Tata Steel-logo

Tata Steel

Het staalbedrijf is opgericht in 1918 als Koninklijke Nederlandse Hoogovens en Staalfabrieken NV. In 1999 fuseerde het bedrijf met British Steel en veranderde de naam in Corus. Sinds 2007 maakt het staalbedrijf deel uit van Tata Steel in Europa.

Tata Steel produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal voor producten die het leven vergemakkelijken. Het bedrijf is het op vijf na grootste staalconcern ter wereld. Wij  willen verantwoord staal maken. Dat is alleen mogelijk vanuit een gezonde balans tussen de belangen voor mens, milieu, omgeving en het bedrijf.

Slide

Kernwaarden

Eenheid
Integriteit 
Verantwoordelijkheid
Begrip
Uitblinken

Slide

Strategie

Wij willen vooroplopen, het toonbeeld zijn in de wereldstaalindustrie. Niet zozeer voor onszelf, maar voor het succes van onze klanten. Daarom werken we nauw met klanten samen, net als met onze leveranciers, researchinstituten en de meest uiteenlopende vakspecialisten. Dat samenwerken onderscheidt ons nog het meest!

Slide

Innovatie

Voortdurende ontwikkeling en vernieuwing passen bij de ambitie van Tata Steel. Onze innovatie richt zich op services, productieprocessen, producten en toepassingen.
Enkele voorbelden zijn:

HIsarna: Ontwikkeling  van een nieuwe technologie voor de productie van ruwijzer, het HIsarna-proces reduceert de CO2-uitstoot met 20 procent. 
MagiZinc : De concurrentie is hard bezig om de speciale coating na te maken, maar Tata Steel is toch echt de eerste staalfabrikant in Europa met MagiZinc
De Clipper Can is een nieuwe verpakkingsoplossing voor verf, vernis en laktoepassingen
Energy Efficiency programma’s: Programma’s gericht op innovatie, procesverbetering en het realiseren van duurzaamheidvoordelen

Slide

Duurzaamheid

Wij willen verantwoord staal maken. Wij leveren een belangrijke bijdrage aan de lokale en nationale economie, aan de kenniseconomie en aan de werkgelegenheid. Duurzame groei is alleen mogelijk vanuit een gezonde balans tussen de belangen voor mens, milieu, omgeving en het bedrijf. Tata Steel zet zich in voor het milieu door het creëren van duurzame toepassing van onze producten en door voortdurend onze prestaties op milieugebied te verbeteren. Wij zijn ons sterk bewust van onze plek in de omgeving. Daarom maken we echt werk van duurzaam ondernemen en nemen we onze sociale verantwoordelijkheid serieus.

Interessante Studies

 • Lucht- en ruimtevaarttechniek (WO)
 • Scheikundige technologie (WO)
 • Technische aardwetenschappen (WO)
 • Technische natuurkunde (WO)
 • Werktuigbouwkunde (WO)
 • Electrical engineering (WO)
 • Aardwetenschappen (WO)
 • Werktuigbouwkunde (HBO)
 • Civiele techniek (WO)
 • Kunstmatige intelligentie (WO)
 • Natuurkunde (WO)
 • Technische bestuurskunde (WO)
 • Technische wiskunde (WO)
 • Wiskunde (WO)
 • Elektrotechniek (HBO)

Aanbod voor Studenten

Voor studenten hebben wij stages en afstudeermogelijkheden. Op de website www.tatasteeljobs.nl staan alle actuele stage- en afstudeeropdrachten. Wanneer er geen geschikte opdracht voor je bij staat, laat dan een open sollicitatie achter. Voeg wel je CV toe en omschrijf in je motivatie waar je naar op zoek bent, dan gaan wij gericht voor je op zoek! Tevens organiseren wij  Inhouse dagen voor studenten. Aan deze Inhouse dagen zit een thema gekoppeld wat aan zal sluiten bij de verschillende studierichtingen waar wij naar op zoek zijn. Er wordt een workshop georganiseerd en een excursie. In november 2015 vindt een excursie plaat en in april volgt business course gericht op technische studenten.

Loopbaanmogelijkheden

Tata Steel geeft ruim vijf procent van de loonsom uit aan opleidingen. Dat biedt perspectief voor jou: uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden en prima kansen om door te groeien.

Er wordt continu aandacht besteed om het beste uit je zelf te halen. Trainees volgen een 2 jarig programma met daarin aandacht voor het professionele deel maar ook de persoonlijke ontwikkeling.

Young Graduates starten in een functie en volgen daarnaast ook nog een persoonlijk ontwikkelprogramma.

Contactgegevens

Petra Dekker en Mariëlle Huijg
campusrecruitment@tatasteel.com
tel. 0251-494000