Boskalis

Boskalis-logo

Boskalis

Royal Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) is een van de meest toonaangevende internationale dienstverleners op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. We leveren wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta's. We houden ons onder meer bezig met aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Daarnaast voeren we projecten uit en leveren we een breed spectrum aan maritieme diensten voor de offshore energiesector, waaronder subsea, zwaar transport, hijswerk en installatie (uitgevoerd door Boskalis, Dockwise en Fairmount) en leveren we sleepdiensten en voeren we scheepsbergingen uit (uitgevoerd door SMIT). Daarnaast hebben we meerdere strategische partnerships in havensleep- en terminaldiensten (Keppel Smit Towage, SAAM SMIT Towage en Smit Lamnalco). Boskalis  biedt letterlijk een wereld aan activiteiten en verandert daarmee de wereld. Dit doen we samen met circa 8.500 medewerkers, exclusief het deel in partnerships. Met een veelzijdige vloot van 1.000 eenheden zijn we actief in circa 75 landen, verspreid over zes continenten.

Jaaromzet: EUR 2,7 miljard
Aantal werknemers: 13800

Full image a919f959eb
Slide

Kernwaarden

De kernwaarden van Boskalis zijn:

Ondernemerschap
Professionaliteit
Samenwerken.

Dit zijn de kernwaarden die noodzakelijk zijn om samen met je collega’s je werk iedere dag tot een succes te maken.

Slide

Strategie

De strategie van Boskalis voor 2014-2016 vloeit logisch voort uit onze missie en visie. Wij zijn wereldwijd een toonaangevende dienstverlener en expert op het gebied van baggeren en maritieme diensten en creëren een nieuwe horizon voor al onze stakeholders. Dit doen wij door een unieke combinatie van mensen, materieel en activiteiten. Volgens de hoogste standaarden van veiligheid en duurzaamheid leveren wij innovatieve en competitieve totaaloplossingen voor onze klanten in de offshore energiesector, havens en kust- en deltagebieden.

Slide

Innovatie

Blijven innoveren is cruciaal voor onze toekomst. We willen onze rijkdom aan kennis benutten en omzetten in vernieuwende initiatieven en bieden onze medewerkers daar alle ruimte toe. Een goed voorbeeld is de in 2014 gehouden Boskalis Innovation Challenge. Individuele medewerkers of teams zijn uitgedaagd hun ideeën in te sturen. Met succes. De oogst bestond uit zeventig ideeën waarvan er zes genomineerd zijn. De jury stond onder voorzitterschap van Theo Baartmans (lid Raad van Bestuur) en bestond verder uit Frank Verhoeven (lid Raad van Bestuur), Peter van der Linde (groepsdirecteur), Sander Steenbrink (manager R&D) en professor Paul Iske, hoogleraar Open Innovatie en Ondernemerschap aan de universiteit Maastricht. De genomineerde ideeën kwamen uit verschillende hoeken van de organisatie. De finalisten mochten hun idee pitchen voor een publiek en vervolgens werd een publiekswinnaar gekozen. De zeven ideeën waren van een dusdanig hoog niveau dat onze Raad van Bestuur heeft besloten ze allemaal in ontwikkeling te nemen. De eerste prijs ging naar een innovatief concept voor het ontwikkelen van kunstmatige 3D-riffen die aansluiten bij het lokale eco-systeem maar ook ander functies vervullen, zoals oeverbescherming. Gezien het succes van de eerste editie vindt de Boskalis Innovation Challenge  in 2015 opnieuw plaats.

Slide

Duurzaamheid

Onze eco-engineering oplossingen zijn gebaseerd op de Building with Nature filosofie. Building with Nature is een innovatieprogramma waarbinnen sinds 2008 kennis en ontwerprichtlijnen voor maritieme infrastructuren worden ontwikkeld, die zowel aan de eisen van de samenleving voldoen als dat ze nieuwe kansen creëren voor de natuur. Dat vergt een fundamenteel andere aanpak van projecten. Er wordt gewerkt in interdisciplinaire projectteams, die het natuurlijk systeem als vertrekpunt nemen voor een ontwerp en vanaf het begin zoeken naar meerwaarde voor alle betrokken stakeholders.

Interessante Studies

  • Civiele techniek (WO)
  • Lucht- en ruimtevaarttechniek (WO)
  • Maritieme techniek (WO)
  • Werktuigbouwkunde (WO)
  • Civiele techniek (HBO)
  • Luchtvaart technologie (HBO)
  • Maritieme techniek (HBO)
  • Werktuigbouwkunde (HBO)

Aanbod voor Studenten

Boskalis is toonaangevend. En wil dat graag blijven. Daarom zijn wij continu op zoek naar innovatief en ondernemend talent voor de internationale en nationale stage- en afstudeermogelijkheden. Naast stage- en afstudeermogelijkheden heeft Boskalis ook een traineeprogramma. Als trainee leer je in 1,5 jaar zowel onze kantoor- als projectorganisatie kennen. Ieder half jaar maak je kennis met een ander onderdeel in binnen- of buitenland. Of je in de breedte of in de diepte kennismaakt met Boskalis bepaal je zelf. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en alle ruimte om invulling te geven aan ‘Create your own horizon’. Dit vraagt om een ondernemende mentaliteit en doorzettingsvermogen. Het traineeprogramma start ieder jaar in september en de selectiedagen vinden in april/mei plaats.

Loopbaanmogelijkheden

Boskalis heeft jong talent een hoop te bieden. We leveren immers tal van verschillende soorten diensten op een brede internationale markt. Je doet bij ons dus veel verschillende ervaringen op en je kunt je blijven ontwikkelen. Niet voor niets is een eerste baan bij Boskalis zelden ook de laatste baan binnen ons bedrijf.

Contactgegevens

Hoofdkantoor Boskalis
Rosmolenweg 20
3356 LK Papendrecht  

www.werkenbijboskalis.nl
T: 078-6969819