FrieslandCampina

FrieslandCampina-logo

FrieslandCampina

FrieslandCampina levert consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, kaas en desserts in een groot aantal Europese landen, Azië en Afrika. Ook worden producten geleverd aan professionele afnemers, waaronder room- en boterproducten aan bakkerijen en horecabedrijven. Daarnaast produceert FrieslandCampina ingrediënten en halffabricaten voor producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector wereldwijd.

Jaaromzet: EUR 11,3 miljard
Aantal werknemers: 22000
Aantal vestigingslanden: 32
Aantal nieuwe werknemers per jaar (vanuit net afgestudeerden): 40

Slide

Kernwaarden

Betere voeding voor de wereld, goede inkomsten voor onze boeren, nu en in de toekomst.

Slide

Strategie

De strategie van FrieslandCampina focust zich op duurzame groei en waardecreatie. In onze route2020-strategie zijn keuzes gemaakt om kapitaal, productiemiddelen en medewerkers zodanig in te zetten dat op de lange termijn en op duurzame wijze waarde wordt gecreëerd voor de leden-melkveehouders en voor de samenleving.

Slide

Innovatie

Innovatie is een belangrijke bouwsteen van FrieslandCampina’s strategie route2020 van duurzame groei én waardecreatie. FrieslandCampina richt zich met zijn innovatie op de realisatie van gezonde, voedzame, verantwoorde en lekkere voeding, waarin met name de voedingskundige voordelen van melk optimaal tot hun recht komen en de kosten en uitstoot van CO2 zo laag mogelijk blijven. FrieslandCampina wil echte doorbraken in het onderzoek naar melk(componenten) en naar producten en ingrediënten bereiken. Maar tegelijkertijd willen we ook bestaande producten verbeteren. Dat doen we niet alleen in onze onderzoekscentra, maar ook in onze gehele zuivelketen. Dat is een van de voordelen van een coöperatieve organisatie die deze keten helemaal in handen heeft, van gras tot glas.

Slide

Duurzaamheid

FrieslandCampina focust zich op duurzame groei. Dit houdt in dat in onze route2020 strategie is opgenomen dat FrieslandCampina klimaatneutraal wil groeien en duurzaam wil inkopen en produceren. Verder spelen dierengezondheid en dierenwelzijn een belangrijke rol binnen de organisatie. Andere initiatieven waardoor wij maatschappelijk verantwoord ondernemen in de praktijk brengen zijn bijvoorbeeld door samen te werken met de voedselbank en het Rode Kruis. Daarnaast benutten wij ook graag onze 140 jaar ervaring en opgedane kennis in de melkveehouderij om melkveebedrijven in specifieke landen in Azië, Afrika en Oost-Europa verder te ontwikkelen.

Interessante Studies

  • Advanced technology (WO)
  • Scheikundige technologie (WO)
  • Technische bedrijfskunde (WO)
  • Werktuigbouwkunde (WO)
  • Molecular science and technology (WO)
  • Life science and technology (WO)
  • Biotechnologie (WO)
  • Levensmiddelentechnologie (WO)

Aanbod voor Studenten

Elk half jaar (september en maart) starten we bij FrieslandCampina met een 2-jarig traineeship voor afgestudeerde masterstudenten in verschillende vakgebieden. Het traineeship bestaat uit twee opdrachten van een jaar. Tijdens het traineeship biedt FrieslandCampina jou volop ontwikkelingsmogelijkheden en eigen verantwoordelijkheden. Naast learning on the job krijg je verschillende trainingen gericht op je persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit. Daarnaast zijn er nog een aantal onderdelen waaraan je deelneemt samen met je traineegroep. Zo werk je een business case uit tijdens Clash of the Titans en loop je tijdens de Dialogue Days mee met een senior manager. Uiteraard hebben we ook verschillende interessante stages en startersfuncties.

Loopbaanmogelijkheden

FrieslandCampina is naast de producent van top merken in vele landen, eveneens leverancier van zuivelproducten aan private label of andere leveranciers. Daarnaast leveren we grondstoffen en halffabricaten aan andere voedingsproducenten en de farmaceutische industrie. Daarom kennen we loopbanen in zowel de B2C alsook de B2B omgeving, zowel in Corporate omgeving als in ons R&D centrum in Wageningen of in een van onze vele productielocaties in binnen- en buitenland. Twee derde van de 22.000 medewerkers van FrieslandCampina werkt buiten Nederland. Dit maakt dat we een zeer internationale ondernemingscultuur kennen en internationale loopbaanmogelijkheden zijn dan ook zeer goed mogelijk.

Contactgegevens

www.werkenbijfrieslandcampina.com