Vanderlande

Vanderlande-logo

Vanderlande

Vanderlande is wereldmarktleider in bagagesystemen op luchthavens en sorteersystemen voor pakket- en postdiensten. En daarnaast ook een toonaangevende leverancier van magazijnautomatisering. Wereldwijd worden er op luchthavens per jaar maar liefst 3,2 miljard stuks bagage via Vanderlande systemen afgehandeld, oftewel 8,8 miljoen per dag. Deze systemen zijn op 600 verschillende luchthavens actief en op 14 van de top-20 in de wereld. Daarnaast sorteren de systemen van Vanderlande wereldwijd meer dan 20 miljoen pakketten per dag (300 stuks per seconde) voor verschillende klanten waaronder de vier grootste sorteercentra voor pakket- en postdiensten ter wereld. Bovendien vertrouwen 12 van de Europese top-20 e-commerce ondernemingen en veel distributiebedrijven op de efficiënte en betrouwbare oplossingen van Vanderlande.   De onderneming richt zich op het optimaliseren van de bedrijfsprocessen en concurrentiepositie van haar klanten. In nauwe samenwerking streeft Vanderlande naar verbetering van hun operationele activiteiten en logistieke prestaties.  Het uitgebreide portfolio van Vanderlande met geïntegreerde oplossingen – innovatieve systemen, intelligente software en life-cycle services – resulteert in snelle, betrouwbare en efficiënte automatiseringstechnologie. Vanderlande is opgericht in 1949 en telt meer dan 4.000 werknemers op diverse locaties op alle continenten. Met een stijgende omzet van meer dan een miljard euro heeft de onderneming in de afgelopen zes decennia wereldwijd een reputatie opgebouwd als zeer betrouwbare partner voor efficiënte logistieke automatiseringssystemen.

Jaaromzet: EUR 1,5 miljard
Aantal werknemers: meer dan 4.000
Aantal vestigingslanden: gevestigd in 30 landen, in 105 landen actief met 260 projecten
Aantal nieuwe werknemers per jaar (vanuit net afgestudeerden): 35 hbo/wo vacatures.

Slide

Kernwaarden

Teamplay en je verantwoordelijk voelen voor een project en je collega's, die twee kernwaarden zijn bijzonder belangrijk bij Vanderlande. Ze zijn van grote invloed op de bedrijfscultuur die zo kenmerkend is voor ons bedrijf. De andere kernwaarden van ons bedrijf zijn: onze reputatie bij klanten verder opbouwen, de wil om te winnen, elke dag beter willen zijn dus doorlopend willen leren, ontwikkelen en innoveren, onze impact op het milieu verminderen en veiligheid.

Slide

Strategie

De missie van Vanderlande is het optimaliseren van de bedrijfsprocessen van onze klanten en het versterken van hun concurrentiepositie. De onderneming streeft ernaar door nauwe samenwerking de operationele activiteiten en logistieke prestaties van klanten te verbeteren, nu, morgen en gedurende de gehele levenscyclus. Vanderlande’s uitgebreide portfolio van geïntegreerde oplossingen – innovatieve systemen, intelligente software en life-cycle services- resulteren in snelle, betrouwbare en efficiënte automatiseringstechnologie.

Speerpunten in de strategie om deze missie op continue basis te doen slagen, zijn:
Duurzame groei
Innovatie
Internationalisering
Teamwork

Slide

Innovatie

Internationaal opereren betekent hevige concurrentie. Continu vernieuwen is het sleutelwoord om te kunnen winnen in een wereld die steeds sneller verandert. Innovatie is voor Vanderlande van het grootste belang om de gevraagde klant specifieke oplossingen te kunnen leveren. Daartoe heeft de onderneming een R&D-afdeling van 200 mensen die de benodigde hard- en software zelf kunnen ontwikkelen.

Voorbeelden van recente innovaties zijn:

ADAPTO: een zeer flexibel opslag- en transportconcept voor distributiecentra
Video Technische uitleg
Video ADAPTO bij klant   

EYE4U: maakt een betere beschikbaarheid van systemen mogelijk door helpdeskondersteuning met behulp van real-time videobeelden via een beveiligde verbinding
Video EYE4U

Automated Case Picking (ACP) Systems: de efficiënte logistieke automatiseringssystemen maken een volledig ‘Automated Case Picking’ mogelijk voor een breed scala aan producten. Dit heeft niet alleen voordelen voor de distributiecentra en hun transportkosten, maar maximaliseert ook de efficiëntie van het proces in de winkels. Dit proces wordt vereenvoudigd door de ‘Load Forming Logic’-software (LFL), die pallets of rolcontainers stapelt in dezelfde volgorde van productgroepen als de lay-out van een winkel. Dit zorgt voor lagere transportkosten en kosten in de winkel, een milieuvriendelijkere oplossing (er is minder vervoer nodig) en een betere klantervaring.

Slide

Duurzaamheid

Vanderlande neemt haar verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst door producten en oplossingen te ontwikkelen die gezonder zijn om mee te werken, het verbruik van natuurlijke bronnen verminderen en de uitstoot van CO² minimaliseren. Voorbeelden van duurzame oplossingen zijn STACK@EASE (een ergonomische til-hulp voor bagage) en de PICK@EASE (een ergonomisch werkstation voor het verzamelen van orders). Daarnaast is een goed voorbeeld de BLUEVEYOR, de eerste transportband ter wereld die ontworpen is volgens het Cradle to Cradle® principe. De BLUEVEYOR is vrij van schadelijke of giftige materialen, zoals PVC en ontworpen voor volledige demontage aan het eind van de levensduur.

Interessante Studies

 • Civiele techniek (WO)
 • Computer science (WO)
 • Electrical engineering (WO)
 • Software science (WO)
 • Technische informatica (WO)
 • Werktuigbouwkunde (WO)
 • Elektrotechniek (HBO)
 • Informatica (HBO)
 • Technische informatica (HBO)
 • Werktuigbouwkunde (HBO)
 • Automotive (WO)
 • Econometrie (WO)
 • Informatica (WO)
 • Informatiekunde (WO)
 • Lucht- en ruimtevaarttechniek (WO)
 • Automotive (HBO)
 • Ict (HBO)
 • Mechatronica (HBO)

Profiel gewenste studenten

Studenten met een achtergrond in onder
andere:
·        Werktuigbouwkunde
·        Elektrotechniek
·        Industrial Automation
·        Mechatronica
·        Technische Bedrijfskunde
·        (Technische) Informatica
·        Technologie

Aanbod voor Studenten

Een zeer breed scala aan stage- en afstudeeropdrachten onder goede begeleiding die later kunnen resulteren in een interessante starterspositie binnen onze organisatie.

Loopbaanmogelijkheden

Als young professional is er meer dan voldoende aandacht voor jouw ontwikkeling en loonbaan binnen Vanderlande. We kennen diverse talentenprogramma’s, hebben een Vanderlande Academy, een netwerkgroep genaamd Young Vanderlande en je gaat samen met je leidinggevende of coach aan de slag met een Personal Development Plan. Ontwikkelen kan natuurlijk binnen je eigen afdeling en discipline maar we kijken ook breder naar opties binnen de gehele organisatie.

Contactgegevens

Recruitment Vanderlande
Vanderlandelaan 2
5466 RB Veghel  

jobs@vanderlande.com
0413-495288