KPN Consulting

KPN Consulting-logo

KPN Consulting

KPN Consulting is het ICT-adviesbedrijf van KPN. Als gids in de nieuwe wereld verbinden wij de mogelijkheden van ICT met de mensen, doelen en drijfveren van organisaties. Zodat zij vandaag én morgen succesvol zijn. Wij helpen bedrijven, instellingen en overheden het maximale uit ICT te halen. Zo functioneren zij soepel, veilig en zeker en kunnen ze blijven vernieuwen. ICT gaat niet alleen over bits en bytes, maar vooral om mensen. Onze professionals weten dat. Soms een tikje eigenwijs, met de nieuwste inzichten en altijd mensgericht. Wij zorgen dat organisaties klaar zijn voor de toekomst.

Aantal werknemers: 850
Aantal vestigingslanden:  1 (Nederland)
Aantal nieuwe werknemers per jaar (vanuit net afgestudeerden): 30

Slide

Kernwaarden

KPN Consulting wil de beste ICT-dienstverlener worden met een hoge klanttevredenheid. We bieden de beste professionals en willen zorgen voor de beste klantervaring. Samen maken wij het verschil voor onze klanten! Dat doen we door allemaal te werken vanuit ons kerngedrag:  

-          We denken en doen vanuit de klant
-          We werken samen en leren van elkaar
-          We houden het eenvoudig

Slide

Strategie

KPN Consulting geeft organisaties en mensen richting. We helpen ze om – vaak complexe – veranderingen te realiseren en de kansen van morgen beter te benutten. Daarbij maken we de juiste vertaalslag: van ICT naar de business én vice versa. We helpen ICT-organisaties bij het verbeteren van hun dienstverlening door het maken van heldere keuzes en het uitzetten van de lijnen voor de komende jaren. En we begeleiden teams en mensen bij het gericht bewegen en ontwikkelen, zodat zij beter leiding en vorm geven aan veranderingsprocessen.

Slide

Innovatie

Hoe ziet de wereld eruit over 5 of 10 jaar? Wat de toekomst brengt, kan niemand voorspellen. Ook wij niet. Maar wij geloven in de kracht van technologie in de businesscontext van onze klanten. Vanuit die overtuiging zullen wij steeds weer op zoek gaan naar nieuwe toepassingen die van waarde zijn voor Nederland. En dat doen we samen met onze partners. Want alleen samen zijn we in staat om Nederland met innovatie verder te brengen.

Meer weten? Lees hier hoe we werken aan innovatie en welke thema’s we belangrijk vinden.

Slide

Duurzaamheid

We voegen waarde toe aan de maatschappij door onze klimaatneutrale bedrijfsvoering. We beperken onze negatieve impact op de omgeving zoveel mogelijk door producten te recyclen, afvalstromen te minimaliseren en zuinig te zijn met natuurlijke bronnen. Daarnaast streven we ernaar met onze producten en diensten bij te dragen aan het aanpakken van maatschappelijke en milieuthema’s als klimaatverandering en files.
Een belangrijk deel van onze duurzaamheidsimpact bevindt zich in de toeleveranciersketen. Hierin spelen milieuaspecten zoals energieverbruik, materiaalgebruik en recycling een rol. Maar ook sociaal-ethische zaken zoals arbeidsomstandigheden, mensenrechten en eerlijk zakendoen. KPN voert daarom een beleid om zijn leveranciers te stimuleren maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Interessante Studies

 • Bedrijfsinformatietechnologie (WO)
 • Business analytics (WO)
 • Business & it (WO)
 • Computer science (WO)
 • Informatica (WO)
 • Informatica & economie (WO)
 • Informatica en cyber security (WO)
 • Informatiekunde (WO)
 • Informatiewetenschappen (WO)
 • Kunstmatige intelligentie (WO)
 • Software science (WO)
 • Technische bedrijfskunde (WO)
 • Technische bestuurskunde (WO)
 • Technische informatica (WO)
 • Technische natuurkunde (WO)
 • Technische wiskunde (WO)
 • Wiskunde (WO)
 • Ict (HBO)
 • Informatica (HBO)
 • Technische informatica (HBO)
 • Econometrie (WO)
 • Business, it & management (HBO)

Profiel gewenste studenten

Wij zijn op zoek naar afgestudeerde HBO/WO studenten met een sterke link met ICT.

Aanbod voor Studenten

Ontwikkeling: Als Young Professional ga je aan de slag met trainingen op het gebied van ITIL, PRINCE2 en Microsoft technologie. Daarnaast voer je in jouw eerste jaar twee projecten uit bij toonaangevende klanten, waarna je doorstroomt in de richting van de Cloud, Internet of Things, Data Management of Digital Workspace of Security. 

We luisteren naar je: Of het nou om klanten of medewerkers gaat: we streven naar een langdurig partnership op basis van vertrouwen. We investeren in elkaar. En leren van en met elkaar. Weet jij hoe iets beter of slimmer kan? Vertel het dan aan de directie tijdens een lunch of pitch je idee aan de Innovation Board. Jij als sociale ICT-er weet namelijk als geen ander wat de vraag van de markt is, wat er speelt, waar kansen liggen, wat beter moet. En daar luisteren we graag naar.

Opleiding en loopbaan: Samen met jouw persoonlijke coach (die je zelf kiest) bepaal je wat bij jou past. Aan de hand van jouw kennis en ervaringen, ambities en initiatieven stippelen jullie jouw carrière uit. Maar het initiatief ligt uiteraard bij jou!

Wil je meer weten over de ervaringen van onze Young Professionals? Lees hier hun blogs.

Loopbaanmogelijkheden

Werken bij KPN Consulting betekent dat je gewoon jezelf kunt zijn. En kunt doen waar je goed in bent. Wat dat precies is, is aan jou. Drones inzetten als simpele oplossing, het inzetten en optimaliseren van de Cloud of Big Data. Verzin het maar. Van projectmanagement tot aan technologie. KPN Consulting heeft alle disciplines in huis én werkt aan de meest complexe en prestigieuze projecten. Iedereen pakt zijn eigen rol, vanuit zijn eigen kracht. Er is geen vast format voor de beste manier waarop jij je functie kunt invullen. Maar je krijgt wel bij ons alle mogelijkheden aangereikt om je carrière vorm te geven. Vanuit het Young Professional programma leer je het werkveld van KPN Consulting kennen.

Contactgegevens

Bekijk onze website vacatures.kpnconsulting.nl voor de mogelijkheden of neem contact op met Sandra Lundgren, Campus Recruiter (0612366932 / sandra.lundgren@kpn.com)