Sweco

Sweco-logo

Sweco

Sweco ontwerpt en ontwikkelt de samenlevingen en de steden van de toekomst. Ons werk leidt tot duurzame gebouwen, efficiënte infrastructuur en toegang tot elektriciteit en schoon water.

Jaaromzet:  EUR 1,7 miljard
Aantal werknemers: 14.500        
Aantal vestigingslanden: 14
Aantal nieuwe werknemers per jaar (vanuit net afgestudeerden): 50

Case

Tijdens het Techniek Bedrijven Evenement zal Sweco een case verzorgen. De titel van de case is "De voice van Sweco"

Bedrijfspresentatie

De bedrijfspresentatie van Sweco is de ideale manier om meer te weten te komen over het bedrijf.

Slide

Kernwaarden

De meest benaderbare en betrokken partner met erkende expertise

Slide

Strategie

De toekomst mag voor anderen misschien ver weg lijken, bij Sweco zitten we er al midden in. Onze specialisten op het gebied van gebouwinstallaties werken op dit moment aan de binnenomgeving van een nieuw ziekenhuis dat over 5 jaar patiënten zal ontvangen. Onze verkeerskundig ingenieurs analyseren op dit moment een nieuwe ondergrondse metrolijn die over 10 jaar voor reizigers wordt opengesteld. En onze architecten werken op dit moment aan het ontwerp van wat over 15 jaar een bruisende, dynamische nieuwe stadswijk zal zijn.  Onze klant mag hoge verwachtingen hebben van de samenwerking met Sweco. Wij beloven onze klant de meest benaderbare en betrokken partner met erkende expertise te zijn. Samenwerken met Sweco is gemakkelijk en wij doen alles wat we kunnen om behoeften beter te begrijpen dan wie dan ook. Voor welke uitdaging onze klant ook staat, ze kan  rekenen op een oplossing van Sweco.  

Sweco ontwerpt en ontwikkelt de samenlevingen en de steden van de toekomst. Ons werk leidt tot duurzame gebouwen, efficiënte infrastructuur en toegang tot elektriciteit en schoon water. Met 14.500 medewerkers in Europa bieden wij onze klanten voor elke situatie de juiste expertise. Wij voeren jaarlijks projecten uit in 70 landen verspreid over de hele wereld. Sweco is het grootste architecten- en ingenieursadviesbureau in Europa, heeft een omzet van circa 1,7 miljard euro (pro forma 2015) en is genoteerd aan de Nasdaq Stockholm.

Slide

Innovatie

Innovatie ontstaat alleen door kennis bij elkaar te brengen, daarom zijn de Sweco Underground Pioneers (SUP) opgericht. De SUP is een ondergrondse beweging van medewerkers met verschillende achtergronden. Mensen die op een creatieve, enthousiaste en ondernemende manier gezamenlijk vragen en ideeën vanuit de hele organisatie uitwerken. De SUP werkt volgens het lean start-up principe, waarbij medewerkers zelf de projectontwikkelaars zijn.

En dat is nog niet alles want de SUP werkt niet alleen intern, maar juist met klanten en partners. Enerzijds om snel innovaties te toetsen en anderzijds om de samenwerking aan te gaan. Het motto van de SUP is dan ook: “Door intern en extern de samenwerking op te zoeken ontstaan nieuwe kansen, verbindingen en energie”. Een mooi voorbeeld van sociale innovatie.

Slide

Duurzaamheid

Sweco vindt maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaamheid belangrijk. Het sluit integraal aan bij ons werk; het creëren van een duurzame woon- en werkomgeving. Onze MVO-strategie is ingebed in onze bedrijfsprocessen. Onze doelstellingen en prestaties voor het verminderen van onze CO2-uitstoot, energie, water en afval zijn onderdeel van ons milieubeheersysteem. Wij hebben de ambitie om als organisatie op termijn CO2-neutraal te zijn. Dit realiseren wij door een combinatie van energie-efficiënte maatregelen en het gebruik van duurzame energiebronnen.

De door Sweco ontwikkelde Suspindle® is een werkwijze om op een systematische en generieke manier duurzaamheid mee te nemen in elk denkbaar ontwerpproces. Met de Suspindle® kunnen duurzaamheidsambities in de levenscyclus van een project vertaald worden naar praktisch uitvoerbare taken en zo invulling geven aan duurzaamheid bij een aanbesteding of tijdens de start van een project.

Interessante Studies

 • Aardwetenschappen (WO)
 • Bouwkunde (WO)
 • Civiele techniek (WO)
 • Electrical engineering (WO)
 • Werktuigbouwkunde (WO)
 • Bouwkunde (HBO)
 • Technische natuurkunde (HBO)
 • Civiele techniek (HBO)
 • Elektrotechniek (HBO)
 • Built environment (HBO)
 • Logistiek en vervoer (HBO)
 • Mileukunde (HBO)
 • Technische bedrijfskunde (HBO)

Aanbod voor Studenten

Bij Sweco voel jij je snel thuis dankzij de open en informele sfeer. Wij bieden ruimte voor ontwikkeling, eigen initiatief en zelfstandigheid om jezelf en onze onderneming verder te professionaliseren. Dit doe je bijvoorbeeld als specialist, adviseur, commerçant, projectmanager of in een andere rol die aansluit op jouw interesses, competenties en ambities.

Loopbaanmogelijkheden

We leggen de lat hoog,maar we zorgen er ook voor dat je de kans krijgt om tot grote hoogte te stijgen. Vanaf het begin moedigen we je aan om verantwoordelijkheid te nemen en krijg je de kans om als onderdeel van een dynamisch team aan uitdagende en interessante projecten te werken. Aangezien ons werk draait om oplossingen voor de uitdagingen van morgen, moeten we blijven zorgen dat we de ontwikkelingen een stap vóór zijn. Daarom blijft de voortdurende ontwikkeling van onze medewerkers cruciaal voor ons beider succes. Voor ons is voortdurende verbetering niet een keuzemogelijkheid, het is een vereiste. Het is ook precies wat werken bij Sweco zo inspirerend maakt, of je nu een ervaren adviseur bent of net bent afgestudeerd.

Contactgegevens

carierre@sweco.nl
http://www.sweco.nl/carriere/