Sweco

Sweco-logo

Sweco

Sweco ontwerpt en ontwikkelt de samenlevingen en de steden van de toekomst. Dat doen we door gekwalificeerde diensten te leveren op het gebied van ingenieursadvies en architectuur. Ons werk leidt tot duurzame gebouwen, efficiënte infrastructuur en toegang tot elektriciteit en schoon water. Zo werken onze specialisten op het gebied van gebouwinstallaties op dit moment aan de binnenomgeving van een nieuw ziekenhuis dat over 5 jaar patiënten zal ontvangen. Onze verkeerskundig ingenieurs analyseren op dit moment een nieuwe ondergrondse metrolijn die over 10 jaar voor reizigers wordt opengesteld. En onze architecten werken op dit moment aan het ontwerp van wat over 15 jaar een bruisende, dynamische nieuwe stadswijk zal zijn.

Jaaromzet:           1.8 miljard euro
Aantal werknemers:        15000
Aantal vestigingslanden:        14
Aantal nieuwe werknemers per jaar (vanuit net afgestudeerden):               200 (in Nederland)

Case

Tijdens het Techniek Bedrijven Evenement zal Sweco een case verzorgen. De titel van de case is "Casestudie Sweco"

Bedrijfspresentatie

De bedrijfspresentatie van Sweco is de ideale manier om meer te weten te komen over het bedrijf.

Slide

Kernwaarden

Sweco is de optelsom van menselijke nieuwsgierigheid en de kunst van techniek en ontwerp. Als adviseurs zijn we volledig toegewijde zakenpartners, we zijn gemakkelijk om zaken mee te doen en samen leveren we de meest toegankelijke en brede expertise. Kortom, de meest benaderbare en betrokken partner met erkende expertise.

Slide

Strategie

Het bedrijfsmodel van Sweco is gedecentraliseerd en berust op de nabijheid tot onze klanten. Elke klant moet het gevoel hebben dat de adviseurs van Sweco zijn bedrijf door en door begrijpen. Alleen dan kunnen we een bedrijfspartner zijn die zich werkelijk inzet voor de klant en in staat is waarde te creëren in alle aspecten van stedelijke ontwikkeling. Het gedecentraliseerde bedrijfsmodel van Sweco is een doorslaggevende succesfactor. Door onze eenvoudige, klantgerichte manier van werken hebben we ons ontwikkeld tot een grote internationale speler; zonder veel concessies te doen aan lokale aanwezigheid en expertise.

Sweco is de som van de expertise, ervaring en inzet van onze medewerkers. Elke individuele medewerker maakt verschil voor het uiteindelijke resultaat. Het aantrekken, ontwikkelen en behouden van toptalent is een essentiële voorwaarde om de behoeften van onze klanten te kunnen vervullen. Het vraagt dan ook de nodige toewijding om talent te identificeren en in staat te stellen succesvol te zijn.

Slide

Innovatie

“Nu is het moment dat net nog toekomst was”. Wij van Sweco ontwerpen en ontwikkelen de samenlevingen en steden van de toekomst. Om hierin koploper te blijven is innoveren nodig. Met het innovatie netwerk brengen wij kennis, expertise en ontwikkeling samen. Iedereen is onderdeel van dit door simpelweg te participeren. Hier gaan we actief aan de slag met het vergroten van de slag kracht binnen de organisatie en branche. Zo heeft iedere divisie heeft zijn eigen innovatieloket waar ideeën worden verzameld en specifieke hulp wordt gegeven om het idee richting de markt te krijgen. Naast deze bijeenkomsten zijn er verschillende meet-ups (Sweco Underground Pioniers), kennisdelingen en wedstrijden (Doe&Durf) in het kader van innovaties binnen Sweco.

Slide

Duurzaamheid

Geen afval en geen CO2-uitstoot meer in 2035; dat is de duurzaamheidsdoelstelling van Sweco. We gaan onze CO2-uitstoot en restafval (volledige circulair) reduceren tot nul. Bijvoorbeeld door onze energie zoveel mogelijk zelf op te wekken, voor onze mobiliteit geen gebruik meer te maken van fossiele brandstoffen en kantoormeubilair laten bestaan uit afval. 2035 lijkt nog ver, maar het succes in 2035 hangt af van de keuzes die we vandaag al maken. We wachten niet tot morgen.

Interessante Studies

 • Technische aardwetenschappen (WO)
 • Technische bestuurskunde (WO)
 • Werktuigbouwkunde (HBO)
 • Aardwetenschappen (WO)
 • Civiele techniek (WO)
 • Electrical engineering (WO)
 • Werktuigbouwkunde (WO)
 • Civiele techniek (HBO)
 • Elektrotechniek (HBO)
 • Built environment (HBO)
 • Technische bedrijfskunde (HBO)
 • Aarde en economie (WO)
 • Bouwkunde (WO)
 • Future planet studies (WO)
 • Informatica (WO)
 • Natuurkunde (WO)
 • Sustainable innovation (WO)
 • Technische informatica (WO)
 • Technische natuurkunde (WO)
 • Technische planologie (WO)
 • Technische wiskunde (WO)
 • Watertechnologie (WO)
 • Bouwkunde (HBO)
 • Ict (HBO)
 • Logistiek en vervoer (HBO)
 • Mileukunde (HBO)
 • Technische informatica (HBO)
 • Technische natuurkunde (HBO)

Profiel gewenste studenten

Achtergrond, opleiding en ervaring die zo goed mogelijk matchen met een functieprofiel, vormen binnen veel organisaties vaak de basis voor het selecteren voor een nieuwe medewerker. Bij Sweco draait het niet alleen om technische know-how, maar is ook houding en gedrag een belangrijke graadmeter bij het selecteren van de juiste personen. Ook voor junioren die de sociale en creatieve kant kunnen verbinden met de techniek, is een belangrijke taak weggelegd. We onderscheiden ons door de meest benaderbare en betrokken partner met erkende expertise te zijn. Daarom letten we in het bijzonder op je drive en motivatie. Ben je van nature een nieuwsgierig persoon die beschikt over een goede dosis teamspirit en grijp je graag nieuwe kansen aan, dan voel je je bij Sweco snel thuis.

Aanbod voor Studenten

Bij Sweco voel jij je snel thuis dankzij de open en informele sfeer. Wij bieden ruimte voor ontwikkeling, eigen initiatief en zelfstandigheid om jezelf en onze onderneming verder te professionaliseren. Dit doe je bijvoorbeeld als specialist, adviseur, commerçant, projectmanager of in een andere rol die aansluit op jouw interesses, competenties en ambities.

Loopbaanmogelijkheden

We leggen de lat hoog, maar we zorgen er ook voor dat je de kans krijgt om tot grote hoogte te stijgen. Vanaf het begin moedigen we je aan om verantwoordelijkheid te nemen en krijg je de kans om als onderdeel van een dynamisch team aan uitdagende en interessante projecten te werken. Aangezien ons werk draait om oplossingen voor de uitdagingen van morgen, moeten we blijven zorgen dat we de ontwikkelingen een stap vóór zijn. Daarom blijft de voortdurende ontwikkeling van onze medewerkers cruciaal voor ons beider succes. Voor ons is voortdurende verbetering niet een keuzemogelijkheid, het is een vereiste. Het is ook precies wat werken bij Sweco zo inspirerend maakt, of je nu een ervaren adviseur bent of net bent afgestudeerd.

Als starter bij Sweco neem je deel aan ons juniorenproject: het Sweco Persoonlijk Succesprogramma. In dit programma train je persoonlijke vaardigheden, breid je Sweco kennis uit én krijg je de kans om te netwerken.

Het aantrekken, ontwikkelen en behouden van talent is cruciaal voor het langetermijnsucces van Sweco. Onze medewerkers gaan elke dag aan de slag en werken ieder op zijn of haar eigen manier aan de samenlevingen waarin wij in de toekomst zullen leven. Als jonge medewerker bij Sweco ontdek je dat je talenten bij Sweco optimaal tot bloei komen.

Contactgegevens

carriere@sweco.nl
http://www.sweco.nl/carriere/  

Daniëlle Olthof
Campus Recruiter
Danielle.olthof@sweco.nl, 0622214292