Alliander

Alliander-logo

Alliander

Alliander is een groot Nederlands netwerkbedrijf. We zorgen ervoor dat miljoenen klanten dagelijks stroom en gas hebben. We staan voor een energievoorziening die iedereen onder gelijke condities toegang geeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. Nu en in de toekomst. Dat is waar wij iedere dag aan werken. Ons netwerkbedrijf bestaat al 100 jaar. Je kunt ons dus gerust experts noemen in het ontwikkelen, onderhouden en beheren van energienetwerken. We gebruiken de nieuwste technieken en IT om energiestromen over die netwerken te volgen. En we helpen klanten om over te schakelen naar duurzame vormen van energie.
Bij Alliander werken mensen met een scherp gevoel voor de behoeften van onze klanten. Mensen die actief contact maken, die zich verdiepen in de ander en bereid zijn om elkaar verder te helpen. Onze professionals gaan doordacht te werk in een complexe en dynamische omgeving. Elke dag oefenen we met passie en liefde ons vak uit en zoeken we samen naar nieuwe ideeën en innovatieve oplossingen om onze dienstverlening verder te verbeteren.

Jaaromzet: 1.6 miljard in 2015    
Aantal werknemers: 7.240    
Aantal vestigingslanden: 2
Aantal nieuwe werknemers per jaar (vanuit net afgestudeerden): 50

Slide

Kernwaarden

Om een oplossing te vinden voor de energievraagstukken van vandaag en morgen, investeren we veel. In technologie, en vooral in onze mensen. Enerzijds door een goede beloning met uitstekende arbeidsvoorwaarden. Anderzijds door opleidingsmogelijkheden te bieden, waarmee zij het beste uit zichzelf – en daarmee ons bedrijf – kunnen halen. Onze professionals werken aan uitdagende projecten. Waar zij energie van krijgen? Diepgang in hun vak én een baan die er toe doet in de maatschappij. We luisteren naar onze klanten en bieden ruimte voor vernieuwende en slimme ideeën. Zo komen we steeds tot betere oplossingen voor de energievraagstukken van vandaag en morgen.
Bij Alliander is ruimte voor ieders energie.

Slide

Strategie

Alliander zorgt ervoor dat klanten de juiste energiekeuzes kunnen maken. Voor zichzelf en voor de totale energievoorziening. Zodat iedereen onder gelijke condities toegang heeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie.  Alliander kiest zodoende voor de ondersteuning van klanten bij het maken van keuzes, investeren in nieuwe open netten, gaan voor digitalisering en kiezen voor excellent netbeheer als basis.

Slide

Innovatie

Wonen, werken en transport zijn over tien jaar niet meer hetzelfde als nu. Om de maatschappij te helpen bij actuele energievragen en onze energienetten op tijd aan te passen, investeren we bij Alliander in diverse start-ups die innovatieve energieoplossingen voor de toekomst ontwikkelen:

-    Duurzame gebiedsontwikkeling DGO: maakt duurzame gebiedsontwikkeling mogelijk door het samenbrengen van bedrijven en overheden.
-    Energy Exchange Enablers: faciliteert partijen om de koppeling tussen hun nieuwe business concept en de energiemarkt te maken.
-    Hoom: expert in energiebesparing in de woning, zoals isolatie, HR-ketels, zonneboilers en duurzame opwekking.
-    Locol: brengt met een slimme aanpak de juiste kennis en partijen bij elkaar om lokale duurzame energie ambities te realiseren.
-    MPARE: realiseert standaardoplossingen voor gebruikers van energiedata. Doel is de consument grip op zijn energie en energiedata te geven.
-    Smart Society Services: bevordert innovatie en marktwerking door 'smart devices’ in openbare ruimtes aan applicaties te koppelen.
-    Zown: helpt klanten om samen de kansen die lokale energievoorzieningen bieden te benutten met open, toegankelijke en objectieve diensten.

Slide

Duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) stroomt door onze aderen, zoals gas en elektriciteit door onze leidingen. Het is niet alleen wat we doen, maar ook wat we zijn. Het hoort bij onze strategie, bij al onze activiteiten, en bij ons streven naar een betere samenleving in de regio’s waarmee we zijn verbonden. We nemen verantwoordelijkheid voor een duurzame samenleving, met oog voor de generaties na ons. Energietransport is hierbij onze kerntaak. Alliander verbind zich daarom aan drie MVO-opdrachten: de energietransitie faciliteren, een verantwoorde bedrijfsvoering garanderen en maatschappelijk betrokken opereren.

Interessante Studies

 • Advanced technology (WO)
 • Business analytics (WO)
 • Business & it (WO)
 • Computer science (WO)
 • Electrical engineering (WO)
 • Informatica (WO)
 • Informatiekunde (WO)
 • Lucht- en ruimtevaarttechniek (WO)
 • Natuurkunde (WO)
 • Science, business and innovation (WO)
 • Sustainable innovation (WO)
 • Technische bedrijfskunde (WO)
 • Technische bestuurskunde (WO)
 • Technische bedrijfskunde (HBO)
 • Technische informatica (WO)
 • Technische innovatiewetenschappen (WO)
 • Technische natuurkunde (WO)
 • Technische wiskunde (WO)
 • Werktuigbouwkunde (WO)
 • Wiskunde (WO)
 • Elektrotechniek (HBO)
 • Technische natuurkunde (HBO)
 • Werktuigbouwkunde (HBO)
 • Bedrijfsinformatietechnologie (WO)
 • Informatica & economie (WO)
 • Natuur- en sterrenkunde (WO)
 • Business, it & management (HBO)

Profiel gewenste studenten

Bij Alliander geloven we in de kracht van diverse achtergronden en ervaringen. Nieuwsgierigheid en de drive om samen de toekomst te verduurzamen, zijn bij ons minstens zo belangrijk als een goed cv. Op weg naar een duurzame toekomst nemen we graag het initiatief en dat verwachten we ook van onze trainees. We dagen studenten en trainees uit om met vernieuwende ideeën te komen, of je nou stage loopt of start in één van onze traineeships.

Aanbod voor Studenten

Bij Alliander kunnen studenten middels een stage of afstudeeropdracht het bedrijf in de praktijk leren kennen. Het stagebureau zorgt voor de match tussen student en organisatie. Bijvoorbeeld op het gebied van techniek, IT, communicatie, financiën of HRM. In een stage werken studenten direct mee in een team en krijgen snel eigen verantwoordelijkheden. Omdat we de inzet en kennis waarderen krijg studenten ook een stagevergoeding en natuurlijk uitstekende begeleiding.

Loopbaanmogelijkheden

Voor jonge talenten die het beste uit zichzelf willen halen, heeft Alliander traineeships op vier gebieden: Management, Techniek, Finance of IT. De Alliander traineeships zijn bekroond met een nationale prijs en bieden talentvolle starters de kans om zich in een versneld tempo persoonlijk en professioneel te ontwikkelen.

Heb jij jouw universitaire studie (bijna) afgerond? Dan is het traineeship bij Alliander misschien iets voor jou. In dit tweejarig traineeship ontwikkel je jouw inhoudelijke en persoonlijke kwaliteiten. In het eerste jaar doe je twee opdrachten waarbij je zelf aangeeft welk project je ambieert. Omdat het energielandschap volop in ontwikkeling is, zijn de mogelijkheden bij Alliander eindeloos. Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn? Kijk eens op werkenbijalliander.com.

Contactgegevens

Recruiters:
Harriet Overgaauw en Annalyn Brugman
starter@alliander.com
Utrechtseweg 68, Arnhem
Telefoon 088-5426363