BAM

BAM-logo

BAM

Koninklijke BAM Groep: de ondernemende bouwer, met aandacht voor professionele, innovatieve en duurzame oplossingen. Van tunnels en ziekenhuizen in Nederland tot steigers in Australië en voetbalstadions in Abu Dhabi, BAM staat aan de basis van vele toonaangevende projecten. BAM is actief in de business lines Bouw en vastgoed en Infra, alsmede op het gebied van Publiekprivate samenwerking. Je komt BAM tegen in elke fase van het bouwproces: van projectontwikkeling en ontwerp tot bouw, exploitatie en onderhoud. BAM behoort tot de grootste bouwondernemingen in Europa. BAM neemt in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland leidende marktposities in. Wereldwijd voert de Groep in nichemarkten gespecialiseerde bouw- en infrawerken uit. Met zo'n 21.500 medewerkers brengt BAM jaarlijks duizenden projecten tot stand. 

Jaaromzet: 7,3 miljard
Aantal werknemers: 21.500
Aantal vestigingslanden: 5 Europese thuislanden, projecten in meer dan 30 landen wereldwijd
Aantal nieuwe werknemers per jaar (vanuit net afgestudeerden): 50

Slide

Kernwaarden

Om onze strategie kracht bij te zetten hebben we binnen BAM vier kernwaarden:

Predictable
Scalabla learning
Proactive ownership
Open collaboration

Slide

Strategie

‘Building the present, creating the
future’  

BAM wil in 2020 worden erkend en herkend als een van de leidende, duurzame bouwondernemingen in Europa. Ook streeft BAM ernaar om voorop te lopen in digitalisering en innovatie in de sector. Onze missie: “Building the present, Creating the future”.  
Bij deze strategie horen drie doelstellingen: focus op de projectenportefeuille, vormgeven van de activiteitenportefeuille en het creëren van de toekomstige portefeuille.
Projectenportefeuille
BAM legt focus op de projectenportefeuille (‘Dingen beter doen’) na een grondige analyse van recente projecten. Schaalvoordelen of differentiatie zullen de voornaamste factoren vormen voor prestatieverbetering van de werkmaatschappijen. In marktsegmenten die worden gekenmerkt door prijsconcurrentie, kan BAM een leidende positie innemen door het bundelen van projecten en industrialisatie. Voor verwerving van projecten waar technische vereisten veelomvattender zijn en/of levenscycluskosten een belangrijke overweging vormen, zal BAM inzetten op zijn leidende positie op het gebied van kennis, innovatie en kwaliteitsborging als voornaamste onderscheidende factoren.
Activiteitenportefeuille
BAM geeft vorm aan de activiteitenportefeuille (‘Betere dingen doen’) door werkmaatschappijen te ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe proposities ter uitbreiding van de levenscyclus van projecten, en bij het benutten van specialismen in de internationale markten. Deze initiatieven zullen worden gedreven door investeringen in medewerkers en systemen en door het ontwikkelen van partnerschappen.
Toekomstige portefeuille
BAM werkt tevens aan het creëren van de toekomstige portefeuille (‘Nieuwe dingen doen’) door  bouwkundige dienstverlening aan te bieden via een digitaal bouwplatform. BAM heeft de intentie voorop te lopen bij digitalisering door toepassing van de modernste ontwerp- en visualiseringsinstrumenten en nauwgezet de zich wijzigende klantwensen te volgen. BAM faciliteert deze overgang door te investeren in innovatie om een aantrekkelijke omgeving te scheppen voor innovatieve partnerschappen en het sneller ontwikkelen van prototypes om de introductietijd te verkorten.

Slide

Innovatie

Innovatie staat hoog op de strategische agenda, “nieuwe
dingen doen” is een van de pijlers. BAM heeft de intentie voorop te lopen bij digitalisering door toepassing van de modernste ontwerp- en visualiseringsinstrumenten en nauwgezet de zich wijzigende klantwensen te volgen. BAM faciliteert deze overgang door te investeren in innovatie om een aantrekkelijke omgeving te scheppen voor innovatieve partnerschappen. De nieuwe Director Startup, Rob van Kampen, is verantwoordelijk voor de uitrol van dit aspect van de strategische agenda. Rob van Kampen opereert in nauwe samenwerking met de afdeling Strategy. Deze afdeling omvat ook een Innovation team dat innovatieprojecten begeleidt en de innovatieportfolio van BAM monitort. Voorbeelden van innovatieve producten zijn de BoxBarrier, Xblocs en het Fine Dust Reduction System (FDRS). Een ander voorbeeld is de testen die we doen met het gebruik van 3D printers en Google Glass op de bouwplaats. De BAM Google Glass app toont onder meer werkinstructies, inclusief maten en tekeningen. Met 3D scanners en BIM wordt beter inzicht verkregen in bestaande situaties. Onze vastgoed en projectontwikkelaar AM zet virtual reality in om woningkopers een huis te laten zien voor het gebouwd is. Met het project De Stoomversnelling worden woningen renoveert tot energieneutrale woningen. Hierbij zorgt REnnovates ervoor dat energieverbruik van bewoners wordt gemonitord en er slim gestuurd kan worden met warmtepompen en het opvangen van energie-opwekpieken met accu’s.

Slide

Duurzaamheid

Bewustzijn
Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn voor ons van het grootste belang, omdat ze leiden tot meer transparantie en innovatie en ons de mogelijkheid bieden onze stakeholders in alle fasen van de levenscyclus van een bouwproject samen te brengen. BAM is zich ervan bewust dat bouwactiviteiten veranderingen in het landschap teweegbrengen, die zowel positieve als negatieve reacties kunnen oproepen. De projecten die BAM voor opdrachtgevers tot stand brengt – onder meer huisvesting, scholing, gezondheidszorg en mobiliteit – zijn van wezenlijke betekenis voor de kwaliteit van de leefomgeving en hebben daarom effecten op milieu en samenleving. Dit betekent dat ook toekomstige generaties door de activiteiten van BAM worden beïnvloed. Daarom hebben wij duurzaamheid stevig in onze bedrijfsvoering verankerd.

Koploper
Uit het Climate Change Report 2015 van het CDP blijkt dat BAM koploper is in inspanningen tegen klimaatverandering.

Voorbeeldprojecten
Een aantal voorbeelden van duurzame projecten zijn De Stroomversnelling (energieneutrale woningen), de Rotterdamsebaan (duurzame tunnel bedekt met zonnepanelen), of het gemeentehuis in Brummen (hergebruik van grondstoffen en materiaal).

Interessante Studies

 • Bouwkunde (WO)
 • Civiele techniek (WO)
 • Electrical engineering (WO)
 • Technische bedrijfskunde (WO)
 • Sustainable innovation (WO)
 • Bedrijfsinformatietechnologie (WO)
 • Business analytics (WO)
 • Business & it (WO)
 • Werktuigbouwkunde (HBO)
 • Computer science (WO)
 • Econometrie (WO)
 • Informatiekunde (WO)
 • Bouwkunde (HBO)
 • Built environment (HBO)
 • Civiele techniek (HBO)
 • Elektrotechniek (HBO)
 • Technische bedrijfskunde (HBO)

Aanbod voor Studenten

Bij BAM vind je alle functies die je in de sector bouw en techniek tegenkomt. Heb je er wel eens aan gedacht om project engineer, technisch ontwikkelaar, BIM procescoördinator of operations manager te worden? En heb je een goed beeld van de dagelijkse praktijk van een werkvoorbereider, uitvoerder, constructeur, calculator of projectleider?

Bij BAM kun je aan de slag in diverse startersfuncties. Kijk voor vacatures of voor meer informatie op www.bam.nl/werken-bij-bam. Hier kun je ook alles lezen over ons traineeprogramma.

Zoek je een afstudeeropdracht, of heb je interesse in een stage? Zo kom je op ons stageplein: http://www.bam.nl/werken-bij-bam/stage-en-afstuder...

Loopbaanmogelijkheden

Een van de voordelen van werken bij een grote organisatie als BAM is dat er volop mogelijkheden zijn om door te groeien. Hier wordt structureel vorm aangegeven in je persoonlijk jaarplan. Met de BAM Business School beschikt BAM over een uitstekend opleidingsinstituut waar medewerkers hun vakinhoudelijke kennis op peil houden en hun vaardigheden verder ontwikkelen. Om je netwerk te vergroten kan je lid worden van onze jongerenorganisatie Young BAM, die diverse activiteiten voor starters organiseert, zoals projectbezoeken en borrels.

Contactgegevens

Runnenburg 9
3981 AZ Bunnik
Website: www.bam.nl/werken-bij-bam
E-mail: info@bamgroep.nl
Tel: 030 659 89 88
Contactpersoon: Kim Kronenburg, Campus recruiter

Facebook: www.facebook.com/RoyalBAM

Twitter: @werkenbijBAM               
                  @BAMGroep_NL