BAM

BAM-logo

BAM

Onze maatschappij verandert voortdurend en de bebouwde omgeving beweegt daarin mee. Met the internet of things, data en virtual reality kan slim worden ingespeeld op woonbehoeften. En wat is het effect van zelfrijdende auto’s op de infrastructuur van de nabije toekomst? Daarnaast heeft de enorme vlucht van de technologie de afgelopen jaren innovaties voortgebracht die uitstekend toepasbaar zijn in het bouwproces: robotisering, 3D-printers, drones. BAM heeft de ambitie voorop te lopen bij deze vernieuwingen. Jij ook? Koninklijke BAM Groep: de ondernemende bouwer, met aandacht voor professionele, innovatieve en duurzame oplossingen. Van tunnels en ziekenhuizen in Nederland tot steigers in Australië en voetbalstadions in Abu Dhabi, wij staan aan de basis van vele toonaangevende bouw- en infraprojecten. Daarnaast kom je ons tegen in elke fase van het bouwproces: van projectontwikkeling en ontwerp tot bouw, exploitatie en onderhoud.

Jaaromzet: 6.5 miljard
Aantal werknemers: 21.000
Aantal vestigingslanden: Wereldwijd, met name operatief in Nederland/UK/Duitsland/België/Ierland
Aantal nieuwe werknemers per jaar (vanuit net afgestudeerden): De helft van de afstudeerders stroomt door in een startersfunctie, Technisch Traineeship of het BAM Graduate Programme.

Bedrijfspresentatie

De bedrijfspresentatie van BAM is de ideale manier om meer te weten te komen over het bedrijf.

Slide

Kernwaarden

Mensen
Opdrachtgevers: Wij streven ernaar de verwachtingen van opdrachtgevers te overtreffen.
Samenleving: Wij bevorderen goede contacten met onze omgeving
Medewerkers: Wij staan voor onze medewerkers.
Ketenpartners: Wij kopen op een verantwoordelijke wijze in.

Milieu
Energie: Wij streven ernaar onze impact op de klimaatsverandering terug te dringen.
Grondstoffen: Wij verbeteren de efficiënte toepassing van materialen.
Milieu: Wij zullen onze milieu-impact beperken.

Meerwaarde
Innovatie: Wij innoveren om evenwichtige duurzame oplossingen te vinden.
Voorspoed: Wij geloven dat duurzaamheid resulteert in economische waarde.

Slide

Strategie

Het is de missie van BAM om een duurzame omgeving te bouwen die het leven van mensen verbetert. Dit doet BAM door de juiste mensen toegang te bieden tot baanbrekende kennis, middelen en digitale technologieën, door in de totale bouwketen oplossingen te ontwikkelen voor opdrachtgevers en door maximale waarde te genereren voor stakeholders. De visie van BAM is dat de Groep in 2020 te boek staat als een van Europa’s leidende duurzame en innovatieve bouwbedrijven, met een gezonde winst en een sterke balans, actief in de totale bouwketen in haar Europese thuismarkten en in geselecteerde groeiende economieën wereldwijd. De visie en unieke cultuur van BAM worden mogelijk gemaakt door de vier waarden die leidend zijn voor de medewerkers van de Groep: voorspelbare prestaties, schaalbaar leren, proactief eigenaarschap en open samenwerking. Om de strategie ‘Building the present, creating the future’ te realiseren, zal BAM zich positioneren als toonaangevend in de digitalisering van de bouwsector.

Slide

Innovatie

Building the present, creating the future: wij denken vooruit, net als jij. Wat betekenen innovaties als de hyperloop en zelfrijdende auto’s voor onze infrastructuur? En hoe passen augmented reality, 3D-printen en drones in het bouwproces? Voor iedere relevante digitale innovatie gaan we na: welke impact heeft dit op de gebouwde omgeving en hoe maken we hiermee onze werkwijzen nog slimmer?

Slide

Duurzaamheid

Energie: Wij streven ernaar onze impact op de klimaatsverandering terug te dringen.
Wij zullen onze energie-efficiëntie verbeteren, onze CO2-emissie verminderen en samenwerken met onze opdrachtgevers aan CO2-neutrale oplossingen.

Grondstoffen: Wij verbeteren de efficiënte toepassing van materialen.
Wij staan voor het terugdringen van onze impact op natuurlijke grondstoffen, die worden gebruikt voor onze producten. Wij zullen samenwerken met onze opdrachtgevers en leveranciers om alternatieve materialen en methoden toe te passen om het gebruik van grondstoffen te optimaliseren. Tevens bevorderen wij de juiste handelswijze met betrekking tot hergebruik en het beperken van afval.

Milieu: Wij zullen onze milieu-impact beperken.
Wij treffen alle redelijkerwijs mogelijke maatregelen om onze activiteiten zodanig uit te voeren dat milieueffecten zo minimaal mogelijk zijn voor de locale omgeving. Wij bevorderen milieubewust handelen en zoeken naar mogelijkheden om diversiteit op onze bouwplaatsen te bevorderen.

Interessante Studies

 • Bouwkunde (WO)
 • Civiele techniek (WO)
 • Electrical engineering (WO)
 • Technische bedrijfskunde (WO)
 • Sustainable innovation (WO)
 • Business analytics (WO)
 • Business & it (WO)
 • Bouwkunde (HBO)
 • Built environment (HBO)
 • Civiele techniek (HBO)
 • Elektrotechniek (HBO)
 • Technische bedrijfskunde (HBO)
 • Ict (HBO)
 • Werktuigbouwkunde (HBO)
 • Future planet studies (WO)
 • Kunstmatige intelligentie (WO)
 • Maritieme techniek (WO)
 • Technische aardwetenschappen (WO)
 • Technische planologie (WO)
 • Watertechnologie (WO)
 • Maritieme techniek (HBO)
 • Mileukunde (HBO)
 • Technische bestuurskunde (WO)
 • Werktuigbouwkunde (WO)
 • Business, it & management (HBO)

Profiel gewenste studenten

BAM heeft stage- en afstudeerplekken voor met name technische studenten. Studeer je bijvoorbeeld bouwkunde, civiele techniek, installatietechniek, werktuigbouwkunde of elektrotechniek dan biedt BAM veel mogelijkheden. Maar ook voor andere technische studies en studies op het gebied van logistiek, economie, bedrijfskunde, milieukunde, veiligheid, ICT, HR, recht, marketing en communicatie kunnen mogelijkheden bestaan.

Aanbod voor Studenten

Je gaat stage lopen of afstuderen in een omgeving waar ruimte is voor ontwikkeling en eigen initiatief. Je maakt deel uit van een dynamisch team en je krijgt een persoonlijke begeleider. Deze zal je helpen bij het behalen van jouw leerdoelen. Daarnaast is er de mogelijkheid om de gevraagde competenties, vanuit de opleiding, verder te gaan ontwikkelen. Ook bied BAM een zeer goede stagevergoeding. Om als starter jouw interne netwerk te vergroten, moedigen we je aan om lid te worden van onze jongerenorganisatie Young BAM. Zij organiseren diverse activiteiten voor collega’s jonger dan 35 jaar, zoals projectbezoeken, kennisbijeenkomsten, sportieve events en borrels.

Loopbaanmogelijkheden

Omdat we projecten hebben in iedere fase van het bouwproces – van ontwerp tot onderhoud – en specialisten in elk vakgebied, zijn er bij BAM volop mogelijkheden om door te groeien. Nieuwsgierig geworden? Je kan bij ons terecht voor (afstudeer)stages, startersposities of het BAM Graduate Programme!

Contactgegevens

Marjolein (M.E.) van Harn
Coördinator Stagebureau & Campusevents bij BAM Infra Nederland
Marjolein.van.harn@bam.com / 0611867221