KLM Royal Dutch Airlines

KLM Royal Dutch Airlines-logo

KLM Royal Dutch Airlines

KLM werd opgericht op 7 oktober 1919 en is de eerste luchtvaartmaatschappij in de wereld die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert. Dit jaar viert KLM haar 100-jarig jubileum. Vanuit thuisbasis Amsterdam voerde de KLM Groep in 2018 wereldwijd vluchten uit, met een vloot van 214 toestellen. KLM heeft 33.000 medewerkers in dienst. In 2018 genereerde KLM Groep meer dan 10 miljard euro aan inkomsten. 

Met 34,1 miljoen passagiers en 621.000 ton vracht vormen KLM en KLM Cityhopper het hart van de KLM Groep. Via haar enorme netwerk met 92 Europese en 70 intercontinentale bestemmingen, biedt KLM directe verbindingen met belangrijke steden en economische centra over de hele wereld. KLM is partner in de SkyTeam Alliantie en die reizigers nog meer mogelijkheden biedt: 1.063 bestemmingen in 173 landen. Daarnaast maken ook onze volledige dochtermaatschappijen Transavia en Martinair deel uit van de KLM Groep. Transavia voert als belangrijkste prijsvechter van Nederland vluchten uit vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam en vervoerde in 2018 bijna 9 miljoen passagiers. Aantal werknemers: 33000
Aantal vestigingslanden: Hoofdkantoren in Amstelveen en Parijs 
Aantal nieuwe werknemers per jaar (vanuit net afgestudeerden): 200

Bedrijfspresentatie

De bedrijfspresentatie van KLM Royal Dutch Airlines is de ideale manier om meer te weten te komen over het bedrijf.

Slide

Kernwaarden

Passie, energie, daadkracht en denkkracht

Dit zijn eigenschappen die kenmerkend zijn voor veel KLM’ers. Dat herken je in de bedrijfscultuur. KLM kent een grote verscheidenheid aan bedrijfsonderdelen, werkzaamheden, culturele achtergronden, opleidingsniveaus en specialismen.

Passagiersvervoer, vrachtvervoer en technisch onderhoud zijn de kernactiviteiten van KLM. KLM’ers zijn over het algemeen trots op hun bedrijf en hun werk. Elke KLM’er is belangrijk, zowel op het platform als in de bagagekelder, bij de techniek of vracht, op kantoor of in de operatie.

Als je bij KLM werkt, maak je deel uit van de grote, blauwe familie. KLM’ers vertrouwen op elkaars enthousiasme, flexibiliteit en slagkracht, want met elkaar maken zij het verschil. Met ieders individuele inzet kan KLM voorop lopen in de internationale luchtvaart.

Slide

Strategie

Vanuit de kerngedachte dat onze KLM’ers ons merk vormen, zijn we ervan overtuigd dat we het verschil kunnen maken door onze klanten onvergetelijke ervaringen te bezorgen. Dat zit in ons DNA. Dankzij onze oprechte aandacht voor onze klanten voelen zij zich erkend, prettig en op hun gemak. 

Sinds de fusie met AIR FRANCE in 2004 werkt KLM vanuit het volgende concept: één AIR FRANCE KLM-groep, twee luchtvaartmaatschappijen en drie kernactiviteiten (passagiers, luchtvrachtindustrie en Engineering & Maintenance). Samen met AIR FRANCE heeft KLM een voortrekkersrol binnen de Europese luchtvaartindustrie. KLM streeft naar winstgevende groei om zowel aan de eigen zakelijke doelstellingen, als aan de algemene economische en sociale ontwikkeling bij te kunnen dragen. KLM zet zich in om duurzame groei te creëren op Amsterdam Airport Schiphol en toegang te verkrijgen tot iedere markt waarmee het de kwaliteit van haar netwerk vergroot. Daarnaast doet KLM haar best om gelijke concurrentievoorwaarden te handhaven voor alle spelers binnen de sector.

Slide

Innovatie

Om een toekomstbestendige airline te zijn en te blijven vinden innovaties plaats binnen de gehele breedte van de organisatie. Een mooi voorbeeld hiervan is het Innovation Lab:

Reizigers, maar ook de vrachtvervoerders, willen prettig, veilig en snel hun bestemming bereiken. Binnen de luchtvaart zijn we afhankelijk van een heleboel verschillende bedrijfsonderdelen die moeten samenwerken om een vliegtuig op tijd te laten vertrekken. Technologie kan helpen om een optimale doorstroming te krijgen, daar is iedereen bij KLM volledig van doordrongen. In ons Technology Lab experimenteren we met nieuwe technologieën en bouwen we prototypes waarmee we mobiliteitsvraagstukken op een zo slim en duurzaam mogelijke manier op kunnen oplossen. Door data te delen krijgen verschillende afdelingen inzicht in elkaars processen. Dat doen we met Internet of Things (IoT) en het levert veel op voor passagiers, medewerkers en de verschillende vlieg- en grondprocessen.

Slide

Duurzaamheid

KLM Takes Care
Van de invoering van biobrandstoffen tot verbetering van de levensomstandigheden van kinderen; KLM neemt haar verantwoordelijkheid op veel manieren. En wanneer je met ons reist, kun je onze betrokkenheid herkennen aan het KLM Takes Care-logo.  Bijvoorbeeld op onze thee- en koffiekopjes aan boord, die 100% biologisch afbreekbaar zijn!

Zorg voor mens en planeet 

Als een van de grotere spelers in de luchtvaartindustrie vindt KLM het belangrijk om haar verantwoordelijkheid te nemen.Om ons steentje bij te dragen aan een betere wereld, zijn wij betrokken bij een groot aantal initiatieven. Als gevolg van onze continue inspanningen samen met Air France staan we met trots al jaren bovenaan de Dow Jones Sustainability Index voor onze branche. 

Fly responsibly
KLM roept de maatschappij, reizigers en de industrie op om verantwoord om te gaan met reizen: fly responsibly. Zo willen we een duurzamere toekomst voor de luchtvaart realiseren. Zo vragen we andere organisaties mee te werken en denken, en vragen we reizigers om hun CO2-uitstoot te compenseren en andere reisopties te overwegen.

Interessante Studies

 • Advanced technology (WO)
 • Bedrijfsinformatietechnologie (WO)
 • Bouwkunde (WO)
 • Business analytics (WO)
 • Business & it (WO)
 • Computer science (WO)
 • Econometrie (WO)
 • Industrieel ontwerpen (WO)
 • Informatica (WO)
 • Informatica & economie (WO)
 • Informatica en cyber security (WO)
 • Informatiekunde (WO)
 • Kunstmatige intelligentie (WO)
 • Lucht- en ruimtevaarttechniek (WO)
 • Web science (WO)
 • Natuurwetenschap en innovatiemanagement (WO)
 • Psychology & technology (WO)
 • Science, business and innovation (WO)
 • Sustainable innovation (WO)
 • Technische bedrijfskunde (WO)
 • Technische bestuurskunde (WO)
 • Technische innovatiewetenschappen (WO)
 • Werktuigbouwkunde (WO)
 • Wiskunde (WO)
 • Luchtvaart technologie (HBO)
 • Creative technology (WO)
 • Kennistechnologie (WO)
 • Technische informatica (WO)
 • Technische wiskunde (WO)

Profiel gewenste studenten

En ben jij bezig met een universitaire opleiding in Engineering, Data Science, Logistics, Management, IT of Business? Of heb jij je diploma al in de pocket? Dan hebben wij mooie stage- en startfuncties voor jou! Je mag niet meer dan drie jaar werkervaring hebben, en moet vloeiend Nederlands spreken. En heb je extracurriculaire activiteiten gedaan, zoals een stage, commissie- of bestuursjaar? Dan kom je bovenop de stapel!

Aanbod voor Studenten

Stages
KLM heeft jaarlijks ongeveer 200 stageplekken beschikbaar voor Bachelor en Master studenten. Al onze afdelingen hebben uitdagende stages beschikbaar. Denk aan een stage op het gebied van bijvoorbeeld:

- Aircraft Repair Development of Predictive Maintenance binnen Engineering & Maintenance,
- Decision Support/Data Science op de Afdeling Operations Research, 
- Arbo & Milieu binnen KLM Equipment Services,
- Quality & Process management op de afdeling Contract & Accountmanagement,
- etc.  

Heb je zelf een idee voor een stage of afstudeerproject? Neem vooral contact met ons op!  

Traineeships
Het Technical traineeship van KLM biedt jou, als technische student, de mogelijkheid om te werken aan een uitdagende afstudeeropdracht en aansluitend te starten met een 2-jarig talentprogram waarin jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Naast het Technical traineeship heeft KLM ook een Corporate Management traineeship en een Business & IT traineeship.

Loopbaanmogelijkheden

We zijn met veel: zo'n 33.000 collega's. Zoveel mensen, zoveel functies. En zoveel mogelijkheden! We dagen je uit om de regie over jouw eigen carrière te pakken. Zodat jij je talent, kennis en ervaring optimaal ontwikkelt.
En heb je een passie voor techniek, IT of corporate management? Dan heb je bij KLM de wereld pas echt aan je voeten liggen! Je kunt namelijk zó veel kanten op groeien! Binnen KLM kun je je specialiseren, je skillset verbreden of eens een andere afdeling testen. Het enige wat jij nodig hebt: initiatief, nieuws- en leergierigheid. Bij KLM zit je in de cockpit van je eigen ontwikkeling. Je bestemming? Die bepaal jij!

Contactgegevens

Heb je vragen over een stage, traineeship of startersfunctie binnen KLM? Bel of mail gerust!   

KLM Recruitment: 
klm.recruitment@klm.com 
020-64 96100   

KLM Stages
Stages@klm.com

KLM Campus Recruitment:
Campus.recruitment@klm.com 
06 43042779