Stedin
Middagonderdeel (tijdslot 1)

Stedin

Ruim 2,3 miljoen klanten rekenen op ons. Dag en nacht. Dat wij, als onderdeel van Stedin Groep, via onze netten zorgen dat zij het hele jaar door energie hebben. Want energie is onmisbaar geworden in de wereld waarin wij leven. Het is heel vanzelfsprekend dat er altijd energie is en we gebruiken er steeds meer van. Thuis, onderweg en op het werk.

Omdat we willen dat ook de komende generaties altijd energie hebben, gaan we samen over op schone energie. Uit bronnen die niet opraken en die de planeet niet uitputten of vervuilen. Dit vraagt om flinke aanpassingen van het energienet, of beter gezegd, ons energiesysteem. Nieuwe technieken helpen daarbij. Net als een goede samenwerking tussen alle mensen en organisaties die betrokken zijn bij onze energievoorziening.

Als we samen, met veel energie, de mouwen opstropen, krijgen we het voor elkaar. Politiek, gemeenten, marktpartijen, klanten en wij. Want alleen dan is energie in onze leefwereld straks net zo vanzelfsprekend als vandaag. Daarom is onze missie: samen werk maken van een leefwereld vol nieuwe energie.

5500

Werknemers

1

Landen

1

Branches

Werken bij Stedin

Video thumbnail

170

Vacatures

40

Stages

Activiteiten

Middagonderdeel (tijdslot 1)

Middagonderdeel I Stedin

17-11-2023 13:45

WTC Rotterdam

Als onderdeel van de energietransitie gaan we steeds meer elektriciteit duurzaam en decentraal produceren, met o.a. wind- en zonneparken. Dit brengt grote fluctuaties in elektriciteitsproductie met zich mee, die steeds uitdagender worden om in te passen in het bestaande net. Naast het uitbreiden van het elektriciteitsnet om dit mogelijk te maken, moeten we daarom ook slimmer omgaan met vraag en aanbod om balans te houden. Om dat nu en in de toekomst voor elkaar te krijgen, wordt het belangrijk om stroom efficiënt op te slaan of om te zetten in andere energiedragers, zoals bijvoorbeeld waterstof of warmte. Deze systeemintegratie is onmisbaar voor het CO2 neutrale energiesysteem van de toekomst. Met systeemintegratie zorgen we dat we overschotten van opgewekte elektriciteit kunnen omzetten en wél kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in andere sectoren in de vorm van warmte of duurzame moleculen. Zo gaat er geen energie verloren en voorkomen we ook meteen congestie op het elektriciteitsnet. Om dit mogelijk te maken moeten we echter nog veel ontwikkelen op het gebied van conversie en opslag van verschillende energiedragers. Dus wat is er allemaal voor nodig om het integrale energiesysteem in balans te houden? Tijdens deze casus leg jij deze complexe puzzel zelf!

Deze studenten zoeken wij

Technisch georiënteerde studenten die probleemoplossend te werk gaan, goed in een team kunnen samenwerken. Hoge mate van flexibiliteit en aanpassingsvermogen hebben, interesse hebben in de energietransitie. Beschikken over een aanpakkersmentaliteit.

Doorzettingsvermogen

Analytisch denken

Samenwerken

Hier kun je ons vinden

Postbus 49

3000 AA Rotterdam