Inhousedag | Strategy Development Partners

Slide

Inhousedag | Strategy Development Partners

Tijdens de casetraining van Strategy Development Partners (SDP) ga je zelf aan de slag met een strategisch vraagstuk uit de praktijk. 

Cases vormen de kern van ons werk. Het geeft een goede indicatie voor wat je te wachten staat als strategie consultant. Zo kun je ervaren hoe het is om samen een probleem op te lossen. En leer je in een middag hoe je een case-interview op een sollicitatie aanpakt - een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure bij ons en veel andere strategie consultants.

Samen gaan we ons onder andere verdiepen in de wereld van mobiliteit. Hoe verplaatsen mensen zich, waarom, wanneer en waar naartoe? En hoe zorg je dat iedereen op de gewenst tijd naar zijn of haar bestemming kan? Een aantal slimme, gerichte analyses geven een verassende kijk op de mobiliteit in Nederland. Uit de discussie zal blijken dat er meerdere opties zijn die goed te onderbouwen zijn: wat kies jij?

We beginnen met een lunch, introductie in strategy consulting en SDP. Vervolgens is er een korte theoretische uitleg: hoe pak je case interview aan? Waar letten we op? En geven we praktische tips. Hierna ga je zelf aan de slag met cases uit de praktijk. Intensief begeleid door consultants van SDP. In twee- of drietallen werk je samen met een consultant een case uit. Na een korte pauze volgt een tweede case met een andere consultant. Door de kleinschalige opzet krijg je veel directe feedback en volop kans om je vragen te stellen. We sluiten de middag af met een borrel op ons kantoor aan de Hofvijver in Den Haag. 

Ben je geinteresseerd in strategy consulting en ga je binnenkort solliciteren? Meld je dan nu aan!

Bekijk alle evenementen