Historie

Historie

In 1991 vond de eerste editie van Techniek Bedrijven plaats in het World Trade Center te Rotterdam. Het bood een alternatief voor de bestaande stedelijke bedrijvenbeurzen, die als te eenzijdig werden ervaren. Het concept sloeg direct aan, zowel bij de studenten als bij de deelnemende bedrijven. Na de editie van 1992, die plaats vond in het Nederlands Congresgebouw in Den Haag, vestigde Techniek Bedrijven ’93 zich in de Jaarbeurs te Utrecht.  

Door de jaren heen is de beurs steeds grootser opgezet en is Techniek Bedrijven gegroeid in professionaliteit. In 1991 telde de beurs slechts twintig bedrijven, in 2002 was het aantal deelnemende bedrijven gestegen tot ruim zeventig. Hiermee was Techniek Bedrijven uitgegroeid tot de grootste technische bedrijvenbeurs van Nederland. Dit is mede te danken aan de ondersteuning van instellingen als de ONRI, KIVI NIRIA en de drie Technische Universiteiten. 

Techniek Bedrijven is door de jaren heen gegroeid

De organisatie van de beurs is in handen van zeven studenten aan de TU Delft. De stichting Techniek Bedrijven is in 2004 een nieuwe weg ingeslagen met de geboorte van Techniek Bedrijven Talents. Het evenement heeft een veel intiemer karakter gekregen: interactie en intensief contact tussen bedrijf en student staan voorop. Bovenstaande foto’s zijn van de eerste editie van Techniek Bedrijven Talents, gehouden in 2004 in de Beurs van Berlage. Het concept is nog altijd succesvol.

Tegenwoordig vindt het evenement plaats in het Beurs–WTC te Rotterdam. Sinds 2013 voert Stichting Techniek Bedrijven de naam Techniek Bedrijven Evenement in plaats van Talents. Dit is gedaan om naar de buitenwereld te communiceren dat Stichting Techniek Bedrijven meer is dan alleen het jaarlijkse evenement. Op het moment zijn we druk bezig met innovatie, waarbij wij ernaar streven om naast het evenement op meerdere vlakken de verbinding te leggen tussen topstudenten en topbedrijven. De kans is dus groot dat je Techniek Bedrijven nog vaak gaat tegenkomen!

Innovatie helpt ons om de optimale verbinding te leggen tussen topstudenten en topbedrijven