Fluor Infrastructure

02-05-2017 | geschreven door Fluor

Fluor Infrastructure

"Copyright Joseph A. Blum"


Iedereen die RollerCoaster Tycoon gespeeld heeft, herkent het:  een paar attracties in een grote zandbak aanleggen biedt weinig uitdaging. Het wordt pas spannend wanneer je een volgebouwd pretpark hebt . Aan jou de opdracht een achtbaan aan te leggen in deze beperkte ruimte, waarin je bovendien de overlast tot een minimum moet beperken en je wordt begrenzd door je planning en budget. Nederland is zo’n pretpark. En wij, als Fluor, hebben het aanleggen van die figuurlijke achtbaan tot onze expertise gemaakt. 

Recentelijk heeft Zuidplus – een consortium van Fluor, Heijmans en  HOCHTIEF – de  realisatie van Zuidasdok gewonnen. Dit is de verbreding en gedeeltelijke ondertunneling van de snelweg A10 Zuid en de uitbreiding van station Amsterdam Zuid. Dit is het vierde grote infrastructurele project in Nederland waar wij een hoofdrol in hebben:
Over de HSL rijden inmiddels treinen, de tunnel van de A9 is ver gevorderd en binnenkort starten we aan de verbreding van de A27/A1 rondom Hilversum. De komende jaren timmeren we dus letterlijk en figuurlijk goed aan de weg. Al laten we het echte timmerwerk aan onze partners over.

Projecten zijn interessant voor ons wanneer ze groot en complex zijn. Onze slagkracht komt bij grotere projecten echt tot zijn recht. Projecten van onder de 200 miljoen contractwaarde zijn voor Fluor daarom niet interessant.
Tegelijkertijd zetten wij in op projecten waar kwaliteit doorslaggevend is en niet enkel de prijs. Bij complexe projecten is dit vaak het geval. Op gebied van kwaliteit zijn wij namelijk in staat om competitief te zijn. Een goed voorbeeld hiervan is het project Zuidasdok. Deze is gegund aan ons consortium, omdat wij op ieder kwaliteitsaspect voor de klant meerwaarde hebben weten te creëren ten opzichte van de competitie. 

Anders dan in olie en gas projecten heeft Fluor binnen infrastructuur geen focus op de techniek. Onze expertise zit in het behalen van het maximale project resultaat. Dit doen we door klantgericht te werk te gaan. Wat wil de klant nou echt en waar kunnen we extra waarde toevoegen?
Fluor heeft decennia ervaring met het beheren en beheersen van projecten. Dit doen we door middel van o.a. contractbeheersing, risico management, procesbeheersing en –validatie en planningsmanagement.

Omdat een groot deel van het werk binnen een project technisch blijft, is het aantal Fluor mensen op zo’n project relatief laag. Maar Fluor heeft wél een gelijk zakelijk aandeel in het project. Als medewerker krijg je daarom snel veel verantwoordelijkheid.
Vaak worden de centrale management functies, zoals de directeur en de financieel manager, door Fluor medewerkers bekleed. Onze starters beschikken over een goed ontwikkeld analytisch vermogen en zijn conceptueel denkers, maar moeten ook kunnen omgaan met de hectiek van een projectomgeving. Een pragmatische instelling is dus eveneens een vereiste.

Met onze processen en focus wijken wij af van traditionele bouwbedrijven. Wij opereren in consortia, omdat onze partners op hun beurt betere kennis van- en ervaring in de infrastructurele techniek hebben. We bundelen onze krachten en halen zo het beste in elkaar naar boven.

Wil je meer weten over over het Zuidplus project of over Fluor Infrastructure? Check dan deze links:
www.zuidasdok.nl
http://www.fluor.com/netherlands/client-markets/infrastructure

Bekijk alle nieuwsartikelen