Techniek Bedrijven & Koen

31-08-2018 | geschreven door Stichting Techniek Bedrijven

Techniek Bedrijven & Koen

Op het Techniek Bedrijven Evenement zijn er in de loop der jaren talloze connecties gelegd tussen technische studenten en bedrijven. Om eens te kijken hoe het deze studenten vergaat na deze eerste kennismaking en om iedereen een beeld te geven van wat er mogelijk is op het Techniek Bedrijven Evenement hebben we hier het verhaal van Koen. Koen doet momenteel zijn master Electrical Engineering aan de TU Delft en is nu een halfjaar ‘Quantum Computing Research Analist’ bij Accenture. Hoe hij hier terecht gekomen is vertelde hij aan ons:  

Hoe ben je bij Accenture terecht gekomen? Hoe heeft het Techniek Bedrijven Evenement daaraan bijgedragen en tijdens welk deel van de dag?
Eigenlijk op best wel een bijzondere manier. Tijdens de lunch van het evenement kwam ik in gesprek met iemand van Accenture waarmee ik contact had gehad in mijn tijd bij YES!Delft Students en hij vertelde enthousiast over het type projecten dat bij Accenture uitgevoerd wordt. Zo begon het balletje te rollen, en kwam ik uiteindelijk terecht in de stage die ik nu doe bij Accenture.  

In welke fase heeft Techniek Bedrijven een bijdrage geleverd aan jouw kennismaking met Accenture?
Techniek Bedrijven heeft mij dus geholpen aan het allereerste contact met Accenture. Ik had nooit echt gedacht aan Accenture als potentiele werkgever, maar na dit eerste contact ben ik op meer evenementen van Accenture gaan kijken en werd de interesse steeds groter. Zodoende ben ik uiteindelijk voor deze stage gegaan.  

Wat vind jij zo leuk bij Accenture en waar houd jij je nu mee bezig?
Het mooie van Accenture vind ik dat ze het hele proces met een klant bezig blijven tot aan de implementatie aan toe. Een dergelijk project wordt het hele proces van begin tot eind meegenomen en vervolgens wordt er na afronden ook nog feedback ingebouwd. Accenture doet veel met innovatieve technologie en daarbinnen ook veel met IT, waar ook mijn eigen interesses liggen. Het belangrijkste is het warme contact en de visie binnen het bedrijf. Zelf ben ik nu bezig met onderzoek naar ‘Quantum Computing’, een technologie die de komende 10 jaar een steeds grotere rol zal gaan spelen. Een kwantumcomputer maakt gebruik van kwantummechanica en een dergelijke computer kan daarmee bepaalde berekeningen veel sneller uitvoeren dan een conventionele computer. Ik ben nu binnen Accenture bezig om een eerste basis te leggen om deze technologie beter te begrijpen en bij klanten te kunnen implementeren. Op deze manier zorg ik met nog enkele andere binnen Accenture dat Accenture straks klaar is om advies te kunnen geven binnen dit kennisgebied. Een van de grootste uitdagingen is om dit abstracte concept van ‘Quantum Computing’ begrijpelijk te maken; Accenture helpt mij hierbij, door mij te leren het op de juiste manier te versimpelen en te visualiseren.

Ik wil meer informatie over het Techniek Bedrijven Evenement!


Bekijk alle nieuwsartikelen