Techniek Bedrijven & Annelotte

01-10-2018 | geschreven door Stichting Techniek Bedrijven

Techniek Bedrijven & Annelotte

Op het Techniek Bedrijven Evenement zijn er in de loop der jaren talloze connecties gelegd tussen technische studenten en bedrijven. Om eens te kijken hoe het deze studenten vergaat na deze eerste kennismaking en om iedereen een beeld te geven van wat er mogelijk is op het Techniek Bedrijven Evenement hebben we hier het verhaal van Annelotte. Annelotte is momenteel bezig met haar master ‘Astronomy and Astrophysics’ aan de UVA en de VU na haar bachelor Advanced Technology aan de Universiteit Twente. Daarnaast neemt Annelotte deel aan het ‘Mechanical Master’ programma bij Adyen. Met dit programma leert ze op een uitdagende manier het bedrijf kennen via de verschillende afdelingen binnen Adyen. Hoe Annelotte hier terecht gekomen is vertelde zij aan ons:  

In welke fase heeft Techniek Bedrijven een bijdrage geleverd aan jouw kennismaking met Adyen?
Eenmaal begonnen aan mijn master, maakte ik me toch een beetje druk over welke mogelijkheden er zijn na mijn studie. TBE was daarin perfect om erachter te komen welke bedrijven interesse hebben in mijn profiel en voor mijzelf om veel interessante bedrijven naast elkaar te zetten. Bovendien was het een mooie gelegenheid om een stapje uit de academische wereld te zetten en te kijken wat het bedrijfsleven te bieden heeft.  

Hoe ben je bij Adyen terecht gekomen? Hoe heeft TBE daaraan bijgedragen?
Ik zit nu in het tweede jaar van de master ‘Astronomy and Astrophysics’ en naast de nodige inspiratie, was ik opzoek naar een nieuwe uitdaging naast mijn studie. Het liefst wilde ik iets vinden wat daarin overlapte. Voor TBE had ik alleen maar vaag van Adyen gehoord, een term die ik wel eens had gezien op mijn bankafschriften. Vorig jaar maakte het openingspraatje van Adyen echt indruk op mij, een bedrijf met een enorme omzet en groei in de afgelopen jaren die zijn ondernemende houding nog niet is verloren. Hierdoor wist ik direct dat ik daar een kijkje moest nemen op de markt. Daar hebben we even gekletst en kon ik langskomen voor een inhousedag. Zo gezegd, zo gedaan en nu zit ik alweer 6 maanden bij Adyen.  

Wat vind jij zo leuk bij Adyen en waar houd jij je nu mee bezig?
Wat ontzettend gaaf is bij Adyen is dat je als 'Mechanical Master' projecten kan doen bij verschillende teams binnen het bedrijf die hele verschillende dingen doen. Ik heb eerst een project gedaan bij Underwriting, waar ik meewerkte aan het controleren van de businesses van de merchants die Adyen heeft. Ondertussen ben ik aan de slag met een data-analyse project bij Compliance. Ik vind het laatste project extra tof omdat ik de data-analyse skills die ik tijdens mijn studie heb geleerd nu in een hele andere omgeving toepas.  Bij Adyen heerst een jonge, uitdagende sfeer waarin veel eigen initiatief van je wordt gevraagd. Zie je dingen om te verbeteren, grote kans dat je daarmee je eigen project vormgeeft! Mijn studie moet er soms wel een beetje voor wijken aangezien dit niet in het reguliere programma past, maar de praktische afwisseling geeft juist ook nieuwe energie.  

Wat zie jij als absolute meerwaarde van het Techniek Bedrijven Evenement ten opzichte van andere carrière evenementen in Nederland?
Ik vind beginnen met praatjes en cases van verschillende bedrijven en daarna een markt waarin je individueel makkelijk op bedrijven afstapt een perfecte combinatie. Het was voor mij een waardevolle manier om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is na mijn studie en welke bedrijven interesse hebben in mijn profiel.

Ik wil meer informatie over het Techniek Bedrijven Evenement!
Bekijk alle nieuwsartikelen