Heb jij jouw carrière al op stoom?

02-10-2019 | geschreven door Renee Aghina | Quooker

Heb jij jouw carrière al op stoom?

Winnaar "Het Geluid van de Toekomst"
Heb jij "Het Geluid van de Toekomst" langs zien komen en ook benieuwd naar wie de Quooker kraan voor in zijn of haar studentenhuis heeft gewonnen?

De winnaar is.... Joost van Arkel! Gefeliciteerd! Hij zal binnenkort een Quooker kraan geïnstalleerd krijgen in zijn studentenhuis. 


Wil je meer weten over het bedrijf Quooker en benieuwd wat zij op het Techniek Bedrijven Evenement gaan doen? Lees dan verder!

Ontwikkel de Quooker van de toekomst

Quooker is bezig de wereld te veroveren. Op een slimme en verantwoorde manier zoveel mogelijk huishoudens voorzien het gemak van kokend water in de keuken, dát is onze missie. Daartoe wordt bij Quooker iedere dag gewerkt aan kranen en reservoirs waarin nieuwe ideeën en technische innovatieve oplossingen verwerkt zitten om ze nóg zuiniger, nóg gebruiksvriendelijker en nóg mooier te maken.

In 1970 ging vader Henri Peteri in zijn eigen kelder aan de slag met zijn eerste ideeën over de Quooker. Na een tijd kwam zoon Niels hem helpen en hebben ze in diezelfde kelder. Zeven jaar lang werd er gewerkt aan de ontwikkeling en bouw van een serie van 100 kokend-water-apparaten die ze plaatsten bij familie en kennissen en presenteerden op huishoudelijke beurzen. Alle lassen, draaideeltjes, verwarmingselementen, kraanonderdelen en de elektronica, maar ook de gereedschappen en machines om deze te maken werden zelf ontwikkeld.In Ridderkerk werken we momenteel met bijna 300 man aan alle aspecten van de nieuwe intelligente versie van deze kokend-water-kraan. Door alle nieuwe functies is dit de kraan die alles kan. Er is een eigen R&D afdeling waar met 30 man hard gewerkt wordt om de concurrentie voor te blijven. We ontwikkelen hier nieuwe kranen, slimme meet- en regelelektronica, kokend, koud, warm, gekoeld, gefilterd en bruisend water uit één kraan en slimme voorzieningen voor het aansluiten van de Quooker. Daarnaast zijn we ook bezig met monitoren van gegevens uit de productie en service door data-analyse, nieuwe toepassingen van (kokend) water en de verduurzaming van onze producten en de productie. Wat hier bij helpt is dat we, letterlijk een deur verder, een eigen werkplaats hebben met een groot machinepark waar ervaren gereedschapsmakers werken. We hebben daarnaast een eigen afdeling die werkt aan de automatisering van de productiemachines en het inzetten van robots in de productie, hierdoor kunnen we de output vergroten en het werk voor de medewerker afwisselend houden. Wat Quooker een uniek bedrijf maakt is dat dit alles onder één dak plaatsvindt in Nederland en geheel onafhankelijk van anderen.    Het product waar wij dagelijks aan werken is een duurzaam product. De Quooker kan wel vijftien tot twintig jaar mee. In deze tijd kun je niet aankomen met producten die onnodig energie verstoken, uit materialen opgebouwd zijn die slecht voor het milieu of niet herbruikbaar zijn. Naast de duurzaamheid van het product willen we graag bijdragen aan de energietransitie. Over een aantal jaar zal de gaskraan dichtgedraaid worden, om die reden wordt er gezocht naar een oplossing voor koken en verwarmen van water in het huishouden. Met kokend water uit de Quooker-kraan ben je veel minder energie en tijd kwijt, dan door water op de “ouderwetse manier” op te warmen. Met de energiezuinigheid en omdat de Quooker-kraan water tot 60 graden levert, kan Quooker een bijdrage leveren aan de energietransitie.

Om dit alles nu en in de toekomst te realiseren willen we ons ontwikkelteam krachtig houden en verder versterken. Met een krachtig team houden we onze doorlooptijd van idee tot marktintroductie zo kort mogelijk. Wil je ons team komen versterken of langskomen om erachter te komen wat Quooker precies doet? Loop op het Techniek Bedrijven Evenement dan langs bij onze stand of schrijf je in voor onze case over duurzaam samenwerken in de aanloop naar de energietransitie.

Klik hier om je in te schrijven voor het Techniek Bedrijven Evenement! Bekijk alle nieuwsartikelen