FAQ

Evenement

Het evenement vindt plaats in het WTC beursgebouw in Rotterdam. Kijk voor meer informatie hier.

Wanneer je wordt uitgenodigd voor het evenement is het de bedoeling dat je aan het hele dagprogramma deelneemt. Je kunt dus niet er voor kiezen alleen een ochtend of middag mee te doen. 

TBE is een landelijk carrière-evenement voor de techniek- en bètastudent. Voor TBE worden 37 (inter)nationale vooraanstaande technische werkgevers uitgenodigd. Als student kom je met verschillende bedrijven die jij interessant vindt in contact middels een casestudie, presentatie en workshop. Daarnaast is er een bedrijvenmarkt en informele netwerkborrel. TBE is de ideale manier om een stage, afstudeerplek of (bij)baan te regelen. Daarnaast kan je je bij TBE gemakkelijk oriënteren op verschillende technische bedrijven.

Techniek Bedrijven wordt georganiseerd voor álle Nederlands sprekende techniek- en bêtastudenten in hun eindbachelor/masterfase. Ben jij dus een eindbachelor-, masterstudent of net afgestudeerd? Dan kun je je inschrijven voor ons evenement. 

Techniek Bedrijven Evenement is een evenement voor Nederlands sprekende studenten. Om deel te kunnen nemen is het noodzakelijk dat studenten zowel de Nederlandse als de Engelse taal beheersen.

Inschrijving

Op deze website kun je een online profiel aanmaken. Als je vervolgens je profiel helemaal invult kun je je inschrijven voor het evenement. 

Je kunt je inschrijven voor maximaal 6 verschillende bedrijven. Je moet voor de ochtend wanneer de case studies plaats vinden 3 bedrijven opgeven. En voor de middag wanneer de bedrijfspresentaties plaats vinden moet je weer 3 bedrijven selecteren. 

Het kan voorkomen dat er niet voldoende bedrijven geïnteresseerd zijn in jouw studie en dat het niet mogelijk is je op te geven voor het Techniek Bedrijven Evenement. Dit is natuurlijk erg jammer maar de kracht van ons evenement, de match, is juist dat studenten bij bedrijven passen. Als bedrijven niet voldoende zijn geïnteresseerd in jouw studie kan het eigenlijk niet anders dan dat je je niet in kunt schrijven. Let op! Het is wel mogelijk dat je voor specifieke evenementen die later in het jaar worden geplaatst geselecteerd kan worden. Blijf dus actief de site bekijken.

Tijdens het aanmelden voor Techniek Bedrijven moet je verschillende gegevens verstrekken. Deze gegevens gebruiken wij om de best mogelijk match te maken tussen jou en één van onze top bedrijven! Alleen wij hebben deze gegevens, verder zal geen bedrijf/instelling deze ontvangen. 

Selectie

Bedrijven geven aan welke kwaliteiten zij belangrijk vinden in een student (bijv. je cijfer gemiddelden of nevenactiviteiten). Elk bedrijf vindt andere dingen belangrijk. Het kan dus altijd dat je geselecteerd wordt, maar het hoeft niet. Zit je in je master en in de juiste sector dan ben in ieder geval interessant voor het bedrijf. Het hangt uiteindelijk van je eigen kwaliteiten en die van de andere aanmeldingen af of jij geselecteerd wordt. Als een bedrijf veel voorkeuren heeft vanuit studenten is de kans kleiner dat je geselecteerd wordt.

De selectie gebeurt op basis van alle gegevens die je in je profiel in vult, niet op basis van je CV-uoload. Zorg dus dat je je profiel correct invult. Bedrijven geven aan in wat voor een soort student zij zijn geïnteresseerd en op basis hier van kunnen wij zien hoe goed je profiel bij een bedrijf past. Hoor jij bij de best passende studenten, dan wordt je geselecteerd om mee deel te nemen aan ons evenement.

De selectie gebeurt op basis van het profiel dat je invult. Wij vragen jou om je CV te uploaden zodat wij handmatig kunnen controleren of het systeem wel de juiste selectie heeft gemaakt. LET OP! Bedrijven zullen geen gegevens van jou door krijgen waar jij geen toestemming voor hebt verleend. Het is aan jou om op een evenement je CV met een bedrijf te delen. 

Als je je al in hebt geschreven maar toch niet blij bent met je keuze dan is dit niet door jezelf aan te passen. Mocht je toch je keuze willen veranderen kun je een mail sturen naar info@techniekbedrijven.nl en dan zorgen wij ervoor dat je weer uitgeschreven wordt voor het evenement. Op die manier kun je je weer inschrijven en dus een nieuwe keuze maken.

Overig

Deelnemen aan Techniek Bedrijven doe je om in contact te komen met de grote technische bedrijven van nu. Je krijgt een grote kans om persoonlijk contact met bedrijfsafgevaardigden te leggen en neemt een kijkje in de keuken van de bedrijven waar je wordt ingedeeld.